Startlaphoz Csatlakozz!

Munkahelyi étkezési szokások

Alig tartanak ebédszünetet a hazai dolgozók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 10. csütörtök, 11:20

 A hazai dolgozók 40 százaléka egyáltalán nem tart ebédszünetet és csak 15 százalék eszik naponta ötször – derül ki a Profession.hu legújabb felmérésből. Ezzel szemben 73 százalék kávézik rendszeresen, nem ritka, hogy napi 4 vagy több alkalommal is.
     Tízóraizni vagy uzsonnázni csupán a munkavállalók egyharmada szokott a munkahelyén, napi ötször pedig hatból egy dolgozó étkezik - derül ki a Profession.hu „Munkahelyi étkezési szokások” elnevezésű felméréséből.
 
  Érdekesség az is, hogy az irodai dolgozók 40 százaléka egyáltalán nem tart ebédszünetet, hanem asztal előtt ülve, munka közben ebédel. Erre különösen a 30 feletti korosztály tagjai és a nők hajlamosak. Előbbi esetben ez a megkérdezettek 42 százalékára igaz, utóbbinál az eredmények azt mutatják, hogy a férfiakhoz képest a nők 7 százalékkal nagyobb arányban ebédelnek és dolgoznak párhuzamosan.
 
   Ehhez járul hozzá, hogy a magyar munkavállalók közül, akik egyáltalán ebédelnek, majd 80 százalék otthonról hozza az ebédjét. Mindössze a dolgozók 6 százaléka eszik ebédidőben vendéglátóhelyen, munkahelyi menzán, ami némi mozgást, kikapcsolódást és feltöltődést jelenthet.
 
    A Profession.hu kutatásából kiderült, hogy a megkérdezett dolgozók 73 százaléka rendszeresen iszik kávét a munkahelyén, kétharmaduk azonban nem többet napi 1-3 csészénél. A férfiak 11 százaléka naponta 4 vagy több alkalommal kávézik, míg a nők csupán 7 százaléka esik ebbe a kategóriába. A másodállásban dolgozók, megközelítőleg 14 százalék, napi több mint 4 kávéval tartja ébren magát.


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Alig tartanak ebédszünetet a hazai dolgozók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector