Startlaphoz Csatlakozz!

A két legnagyobb görög szakszervezet huszonnégy órás munkabeszüntetést hirdetett

A megszorítások miatt sztrájkoltak a görögök Merkel látogatása előtt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 10. csütörtök, 13:10

 A két legnagyobb görög szakszervezet huszonnégy órás munkabeszüntetést hirdetett szerdára, a parlament előtt pedig tízezrek tüntettek a megszorítások és az azt megkövetelő külföldi hitelezők ellen Görögországban, nem sokkal a fiskális szigor egyik kikényszerítőjének tartott Angela Merkel német kancellár athéni látogatása előtt.

    A sztrájkot a mintegy 2,5 millió dolgozót képviselő GSZEE és ADEDI szakszervezeti szövetségek hirdették meg. Szerdán a munkabeszüntetés miatt bezártak egyebek mellett az iskolák és gyógyszertárak, szünetel a hajózás, akadozik a közlekedés, és a kórházak is csak sürgősségi ellátást nyújtanak Görögországban.

    Ezzel párhuzamosan az athéni parlament elé mintegy húszezer tüntető vonult szerdán, azt skandálva, hogy az Európai Unió (EU) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) „fogja a segélycsomagját és tűnjön el innen!” A megmozdulást rendező szakszervezetek szerint üzenetük többek között Angela Merkel német kancellárnak is szól, aki pénteken Athénba látogat.

    „Ideje az embereken segíteni, és nem a bankokon! Merkel és a trojka (a Görögországnak hitelező EU, az IMF és az Európai Központi Bank) fejezze be a mi ügyeinkbe való beavatkozást” - mondta egy tüntető a Reuters hírügynökségnek. Egy másik demonstráló pedig azt mondta, hogy a görög politikusok „mindannyian Merkel szolgálói”.

    A görög szakszervezetek tucatnyi általános sztrájkot rendeztek már azóta, hogy az ország 2010-ben külső pénzügyi segítségre szorult. A mostani akció részben azzal áll kapcsolatban, hogy a kormány privatizálni akarja a legnagyobb görög kikötőket és a görög vasutat.

    A görögöknek az évek óta húzódó adósságválság és recesszió miatt átlagban harmadával csökkent a nettó jövedelmük, a munkanélküliség pedig meghaladta a 25 százalékot. Ugyanakkor Athén sajtóértesülések szerint 2010 után hamarosan visszatér a kötvénypiacra, és ötéves állampapírok kibocsátására készül.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A megszorítások miatt sztrájkoltak a görögök Merkel látogatása előtt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector