Startlaphoz Csatlakozz!

Hárommillióan az Egyesült Királyságban

Biztosítók célcsoportjai lettek a kelet-európai munkavállalók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 10. csütörtök, 15:26

Az Egyesült Királyságban 2012-ben már több mint 3 millió kelet-európai munkavállalót tartottak nyilván. Őket a biztosítók korábban nem tekintették kiemelt célcsoportnak, azonban a nemrégiben, kifejezetten számukra létrehozott, több nyelvű biztosítási ár-összehasonlító oldal komoly változást eredményezhet a biztosítók attitűdjében is – írja a Biztosítási Szemle.
     A várhatóan néhány hét múlva elinduló biztosítási aggregátor, a Global Market Compare nem-életbiztosítási termékek ár-összehasonlítására lesz alkalmas, méghozzá kifejezetten Nagy-Britanniában élő kelet-európaiak számára. Az oldal működtetői ráadásul azt tervezik, hogy jövőre egy olyan biztosítói brókerhálózatot is létrehoznak, amely ugyanezen demográfiai csoportra céloz majd.
 
   Az aggregátor oldal létrehozása meglehetősen vegyes reakciót váltott ki a brit biztosítókból, annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedekben jelentősen megnőtt az Egyesült Királyságban dolgozó kelet-európaiak száma: az 1991-es 12 ezerről, 2012-re 3,2 millióra. Több biztosító azonnal élne a lehetőséggel, mások inkább kivárnák az első néhány hónap eredményeit, de akadnak olyan biztosítók is, akik kifejezetten célcsoportjukon kívülinek tekintik a kelet-európai munkavállalókat.
 
   A Post magazinnak nyilatkozó biztosítók közül többen jelezték, hogy a kelet-európaiakat túl kockázatosnak tekintik, mivel körükben magasabb a biztosítási csalások előfordulási gyakorisága. Az ár-összehasonlító oldal létrehozóinak éppen az a céljuk, hogy javítsák ezt a piacot azáltal, hogy érthetővé teszik ezen célcsoport számára a biztosítási termékeket és a szerződéskötési folyamatot.
 
   A weboldal természetesen nem előzmény nélküli: már 2001 óta működött egy fizetős biztosítási tanácsadói szolgálat West Bromwichben, az ottani lengyel közösség számára.
 
   A brit pénzügyi ombudsman hivatalának (Financial Ombudsman Service) adatai szerint 2012 április és 2013 március között összesen 3619 olyan panaszt nyújtottak be pénzügyi termékekkel, illetve szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyek angoltól eltérő anyanyelvű ügyfelekhez kapcsolódtak. Ez igen jelentős ugrást jelent a megelőző év 2282 esetéhez képest. A benyújtott panaszok 38%-a 12 különböző kelet-európai nyelvet érintett, melyből egyedül a lengyel 28,5%-ot tett kit.
 
   A következő hetekben induló Global Market Compare oldal lengyel, bolgár, román, orosz, cseh, szlovák, lett és litván nyelven nyújt majd szolgáltatásokat, továbbá élő tolmácsolási szolgáltatást is nyújt majd, hogy a biztosítók közvetlenül is kapcsolatba léphessenek az angolul nem beszélő ügyfelekkel.
 
   A brit biztosítási szövetség (ABI) örömét fejezte ki a többnyelvű aggregátor oldal létrehozása kapcsán, hozzátéve, hogy a bevándorló közösségeknek nyújtott biztosítási fedezet segíthet a biztosítási csalások elleni küzdelemben is.

Forrás: Biztosítási Szemle
 

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Biztosítók célcsoportjai lettek a kelet-európai munkavállalók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector