Startlaphoz Csatlakozz!

Felülírná a nemzeti köznevelésről szóló törvény tankönyvválasztás szabadságáról szóló fejezetét

A PDSZ a tankönyvrendelet visszavonását kéri

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 14. hétfő, 07:08

Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a tankönyvrendelet visszavonását kéri. A szakszervezet MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleménye szerint a rendelet felülírná a nemzeti köznevelésről szóló törvény tankönyvválasztás szabadságáról szóló fejezetét.

    Mendrey László, a PDSZ elnöke a közleményben azt is hangsúlyozta: nem vitatják, hogy meg kell újítani a tankönyvválasztékot, „ez azonban nem valósulhat meg a szakma véleményének figyelmen kívül hagyásával, kizárólag politikai akarat mentén”.

    Az intézményeknek április 30-ig van lehetőségük a tankönyvigényeiket eljuttatni a Kello-hoz.

    Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendelés némiképp megváltozott rend szerint zajlik idén, tájékoztatót küldtek az iskoláknak, és bíznak benne, mindenki tudja, mi a feladata.

    Kiemelte: az állam sokkal nagyobb felelősséget visel a tankönyvellátásban és az előállításban. Kevesebb, de garantáltan jó minőségű könyvekből tudnak választani az iskolák, és jóval olcsóbbak lesznek a kiadványok - tette hozzá az államtitkár a csütörtöki sajtótájékoztatón.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A PDSZ a tankönyvrendelet visszavonását kéri.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector