Startlaphoz Csatlakozz!

A tréninget kamaszkorú fiataloknak szánják

A fiatalok pályaválasztását támogatja az Élet Akadémia

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 14. hétfő, 16:40

Élet Akadémia néven a fiatalok sikeres pályaválasztását segítő, egyedülállóan komplex program indul Budapesten. A hat hétvégés képzés célja, hogy a fiatalok az önismereti, kommunikációs, munkavállalási, pénzügyi és egyéb interaktív tréningek során a számukra megfelelő szakma kiválasztásához hozzáértő, személyre szóló támogatást kapjanak – írja a Napi Gazdaság.
    Az ötlet a válság után merült fel, amikor tömegével érkeztek középkorú emberek, hogy segítségere szorulnak, új iránymutatásra van szükségük – mondta Deák Andrea fejvadász, az Élet Akadémia megálmodója. Rá kellett jönni, hogy a hozzá fordulók nagy része úgy töltötte az utóbbi sok évét, hogy alig talált örömet a munkájában, valójában mindig is másra vágyott. A gond az, hogy középkorúként már csak jelentős anyagi tartalékokkal érdemes belevágni a pályamódosításba, amivel azonban sokan nem rendelkeznek. Innen jött az ötlet, hogy olyan jó lenne valahol korábban belenyúlni ebbe a folyamatba és segíteni az embereknek, hogy már eleve a számukra sikereket és mindenekelőtt boldogságot ígérő irányba induljanak. Így jutottam el a gyerekekig, fiatalokig – mondja a szakértő.
 
   Az Élet Akadémia igazi újító, hiánypótló kezdeményezés – jelenleg hazánkban semmilyen intézményesített rendszer nem létezik, ahol a fiatalok pályaválasztási kétségeivel, problémáival, megoldáshoz segítésével komplex módon, egységes szemléletben foglalkoznának. Az Akadémia trénereit nyolcszáz jelentkező közül válogatták, mindannyian szakmájuk kiválóságai, akik ugyanakkor mélyen elkötelezettek a fiatalok útkeresésének segítése mellett. A tréning törzsét képező önismereti, kommunikációs, pénzügyi, munkavállalási és életmód-tanácsadásról szóló blokkok szervesen kapcsolódnak egymáshoz és alapvetően interaktív, játékos, életszerű helyzetek kezelését, csoportos munkát takarnak.
 
  Nagyon fontos, hogy ne a trendeket kövessük, nem kell mindenkinek egyetemre járnia ahhoz, hogy boldog és a szakmájában kimagaslóan sikeres ember váljék belőle! – folytatja Deák Andrea. – Mi meg szeretnénk mutatni a fiataloknak, hogy a világ széles, számtalan lehetőségből választhatnak, a lényeg, hogy tudatosan induljanak neki az életnek.
 
  A tréninget alapvetően kamaszkorú fiataloknak szánják, nem véletlenül – tette hozzá Bóta Tímea pszichológus, az önismereti blokk gazdája. Ez az a kor ahol még igen hatékonyan bele lehet nyúlni a folyamatba, hiszen ez az identitáskeresés nagy korszaka. Ezért kezdődik a program is az önismereti résszel, hiszen a kamasz kor sajátja, hogy a fiatalok érdeklődésének fókuszában saját maguk megismerése áll. A rendszer hatékonyságát segíti a kiscsoportos, tíz-tizenöt fős létszám is, ami megfelelő ahhoz, hogy a gyerek a számára komfortos kortárs közegben definiálhassa saját magát. Ebből a belső felfedezésből nyílik aztán ki az út a többi blokk felé, követve az amúgy is ajánlott sorrendet a pályaválasztásban is, a belülről kifelé haladást. A pszichológus ugyanakkor nem tagadja, hogy a legnagyobb hangsúly a teljes vállszélességű szülői támogatáson van, e nélkül a program nem tud igazán sikeresen működni.
 
   A gyerek önismerete, motiváltsága, nyíltsága mellett a szülői bizalom elengedhetetlen. Ez az a helyzet, ahol oda kell tudni állni a gyerek elé és elmondani azt a nagyon nehéz mondatot: „Megmutattam neked a lehetőségeidet, most pedig megbízom benned, hogy jó döntést hozol!” Valójában, azt gondolom, ez a legnagyobb dolog, amit egy szülő megtehet a kamasz gyermekéért – legyen szó pályaválasztásról, vagy az élet egyéb területén készülő döntésről – mondta Bóta Tímea.
További információ: www.eletakademia.hu

Forrás: Napi Gazdaság
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A fiatalok pályaválasztását támogatja az Élet Akadémia.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector