Startlaphoz Csatlakozz!

Félelem vagy hála jellemezte a közmunkásokat a parlamenti választás napján

Komjáthi Imre: a szegényeknél többet ért a krumpli, mint a kampány

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 15. kedd, 07:19
 
Félelem vagy hála - ez a két érzés jellemezte a közmunkásokat a parlamenti választás napján. Komjáthi Imre, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke mondta el lapunknak, miről beszéltek neki a közmunkások – írja a Népszava.
     Volt, aki nyíltan kijelentette, komolyan vette azokat a fenyegetéseket, amelyek arról szóltak, hogy így-vagy úgy, de kitudódik, hogy ki kire szavazott, és aki nem a Fidesz jelöltjét támogatta, annak nem jut a jövőben közmunka. Mások viszont kijelentették, hálásak a kormánypártnak, mert „ők adták a közmunkát”. Többségük régóta mélyszegénységben él, nekik a 22 ezer 800 forintos segély összege helyett az 50 ezer forintos bér nagyon sokat jelent. Ráadásul a kormánypárti jelöltek folyamatosan azt ígérték nekik, ezen az összegen emelnek majd.
 
   Komjáthi Imre kifejtette, aki egyik napról a másikra él, gyakran éhezik, télen fázik, annak havi néhány ezer forint plusz pénz nagyon sokat jelent. A politikával és a hosszú távú tervekkel nem foglalkoznak. Számukra az azonnali segítség és a védelem ígérete jelent sokat. Egyikből sem volt hiány - mondta -, volt olyan település, ahol a választások előtt több mázsa krumplival töltötték fel a polgármester udvarát, és onnan osztogatták az embereknek az élelmiszert.
 
   Orbán Viktor miniszterelnök pedig a választások előtti utolsó hónapokban gyakran beszélt arról, hogy a közmunka „mély erkölcsi alapokon nyugvó, keresztény indíttatású” döntés volt, és arra kérte a belügyminisztérium vezetőit, ne engedjék, hogy bárki leértékelje a közmunkát.
 
   Mivel a kistelepüléseken a köztévét és a két nagy kereskedelmi csatornát lehet fogni, csak abból tájékozódnak az emberek, azt hiszik el, amit abban hallanak. Újságot nem olvasnak, mert arra nincs pénzük.
 
   Jellemző volt - mondta Komjáthi Imre -, hogy amikor a Népszavának az ellenzéki szövetséget bemutató ingyenes különkiadványát a kezükbe vették Borsodban az emberek, az napokig téma volt. Abban ugyanis olyan problémákról olvastak, amelyekről addig nem is hallottak. Komjáthi megjegyezte, a Jobbik kampánya is így lett sikeres, mivel folyamatosan ingyenes újsággal, kiadványokkal „bombázták” a választókat.
 
   Saját munkájukkal kapcsolatban Komjáthi azt mondta: „megyünk tovább, tesszük a dolgunkat”. Szövetségeseket keresnek, de nincsenek könnyű helyzetben. Kritikusan megjegyezte, a választások előtt túl nagy volt a csend a szakszervezetek háza tájáról. Szerinte a nagy érdekvédelmi szervezeteknek el kellett volna mondaniuk, milyen munkavállaló-ellenes lépések történtek az elmúlt négy évben. Ez a tájékoztatás elmaradt, pedig nagyon hiányzott - jegyezte meg a szakszervezeti vezető.

Forrás:  Népszava
 


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Komjáthi Imre: a szegényeknél többet ért a krumpli, mint a kampány.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector