Startlaphoz Csatlakozz!

Komoly biztonsági kockázatnak van kitéve a mindennapi betegellátás

Milliárdokba kerül a kórházi XP-csere

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 16. szerda, 10:22

Komoly biztonsági kockázatnak vannak kitéve a kórházak informatikai rendszerei, azokon keresztül pedig a mindennapi betegellátás is annak következtében, hogy a Microsoft április elején megszüntette a Windows XP operációs rendszer frissítésének támogatását.
    Sagyibó Viktor, a Microsoft Magyarország kormányzati üzletág igazgatójának becslése szerint a magyar egészségügyi intézményekben nagyjából 30 ezer személyi számítógépet használnak, amelyek több mint 90 százalékán Windows XP fut.
 
   Az egészségügyben csak a szoftverek cseréje összességében több száz millió forintos kiadást jelent, de miután a számítógéppark is elavult, azokon nem futtathatók a legújabb operációs rendszerek. Így pedig már több milliárd forintra rúgó fejlesztésekre van szükség.
 
   A Microsoft Magyarország már megkezdte az egyeztetést az állami kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel (GYEMSZI) annak érdekében, hogy megoldást találjanak a problémára.
 
   Mivel az XP-vel futó számítógépek mostantól jóval kevésbé biztonságosak, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel közösen igyekszik kidolgozni a Microsoft egy olyan megoldást, amely legalább a kormányzati szerveknél jelentkező esetleges problémák esetén azonnali támogatást tud nyújtani.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Milliárdokba kerül a kórházi XP-csere.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector