Startlaphoz Csatlakozz!

A háztartások medián jövedelme 4700 euró volt 2012-ben

A magyarok fele csak tengődik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 17. csütörtök, 10:30

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint a magyar háztartások medián jövedelme 4700 eurót tett ki 2012-ben. Ennél alacsonyabb mutatót csak négy másik uniós tagállam háztartásai tudtak felmutatni – írja a HVG.

  Uniós és régiós összehasonlításban sem visznek haza sokat a magyarok hó végén, ez nem újdonság, ám érdemes megnézni a részleteket. A magyar háztartások éves medián jövedelme – vagyis ha az összes háztartást "félbe vágjuk", és megnézzük a pont az 50 százaléknál található lakást – 4753 euró volt 2012-ben. Ennél kevesebb medián jövedelemmel csak a lett, litván, román és bolgár háztartások számolhattak. A lettek és litvánok 4300-4400 euró körül vihettek haza, a bolgárok és a románok ugyanakkor ennél lényegesen kevesebbet, 2800, illetve 2100 euró körül.
 
   A régiós országok közül a cseh háztartások medián jövedelme 7791 euró volt 2012-ben, a szlovákoké 6927. A lengyel háztartások medián jövedelme 5 ezer euró volt 2012-ben, az észteké pedig majdnem 6 ezer. Az EU tehetősebbik felén, például Németországban a háztartások medián jövedelme majdnem 20 ezer euró volt – a németeknél ráadásul folyamatos a növekvés, az EU-t sújtó gazdasági válság alatt is, a medián jövedelem 2006 óta negyedével ugrott meg –, Ausztriában 21, Belgiumban pedig szintén 20 ezer euró körül alakult. Magyarországon is volt növekmény 2006 óta, mintegy 900 euró, ám 2009-ről 2010-re volt egy jelentősebb visszaesés, mostanra kapaszkodunk vissza az öt évvel ezelőtti szintre.
 
    Az új uniós tagállamok közül a háztartások esetében a legmagasabb medián jövedelemmel Ciprus (bőven 16 ezer euró felett), illetve Szlovénia (12122 euró) rendelkezett.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A magyarok fele csak tengődik.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector