Startlaphoz Csatlakozz!

A SZÉP-kártyán és az Erzsébet-utalványon alapuló rendszer EU-s jogba ütközik

Az étkezési és szabadidő-utalványok miatt újabb EU-s kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 17. csütörtök, 12:23
 
 Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a magyar étkezési és szabadidő-utalványok 2012-től hatályos szabályozása miatt – áll az Európai Unió Bíróságának hírlevelében. A C-179/14 aktaszám alatt induló eljárásra számíthatott a magyar kormány, a Bizottság ugyanis már tavaly jelezte, hogy szerinte a SZÉP-kártyán és az Erzsébet-utalványon alapuló rendszer EU-s jogba ütközik  - olvasható az Origón.
 
   Szerintük monopolhelyzetet teremtett Magyarországon az étkezési jegyek kibocsátására vonatkozó, 2012. január 1-jén bevezetett új szabályozás. A kormány lépése ellen már a tervek nyilvánosságra kerülésekor tiltakozott több érintett cég, így az étkezési utalványok forgalmazásra szakosodott három francia tulajdonú vállalat, az Edenred, a Le Cheque Déjeuner és a Sodexo. Az új cafeteria-szabályozás szerint csak az állam által kibocsátott Erzsébet-utalvány és a Széchenyi-pihenőkártya élvez kiemelt járulékkedvezményt, ha béren kívüli juttatásként adja a munkáltató.
 
   A most meginduló kötelezettségszegési eljárás annyiban más, mint a Bizottság eddigi tiltakozása, hogy ha Bíróság megállapítja, hogy a kifogásolt jogszabályok ellentétesek az uniós joggal, akkor a magyar jogalkotónak azonnal meg kell szüntetnie azokat. Ha nem így tesz, a Bíróság komoly pénzbírságot is kiszabhat Magyarországra.

Forrás: Origo
 

 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az étkezési és szabadidő-utalványok miatt újabb EU-s kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector