Startlaphoz Csatlakozz!

Újabb EU-s kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen

A Fidesz kiáll az Erzsébet-program mellett

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 17. csütörtök, 15:28

A Fidesz kiáll az Erzsébet-program és a SZÉP-kártya mellett - jelentette ki a nagyobbik kormánypárt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

    Zsigó Róbert azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az Erzsébet-utalvány és a SZÉP-kártya ügyében Magyarország ellen folyó, az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárás bírósági szakaszba ért.

    A szóvivő szerint az ügy azt mutatja, hogy az Európai Uniónak nem tetszik az Erzsébet-utalvány és az abból befolyó bevételekből finanszírozott Erzsébet-program, Európa egyik legsikeresebb szociális jellegű programja, és ehelyett „inkább a francia multik érdekeit védi”.

    Kiemelte, az Erzsébet-program segítségével olyan rászoruló családok, idősek, gyermekek nyaralhatnak, akik egyébként ezt anyagi helyzetük miatt nem tudnák megtenni. Az elmúlt két évben több mint 250 ezer ember, köztük 100 ezer gyermek üdülhetett így, az idén pedig további 125 ezer embernek lesz erre lehetősége - ismertette.

    „Nem először kell felvennünk a kesztyűt Brüsszellel annak érdekében, hogy megvédjük a magyar emberek érdekeit. (...) Nem fogjuk hagyni, hogy a több százezer nehéz helyzetben élő magyar számára pihenést és kikapcsolódást biztosító programért büntessék Magyarországot, a külföldi multik érdekei miatt” - fogalmazott Zsigó Róbert.

    Hangsúlyozta, hogy kiállnak a SZÉP-kártya mellett is, amely a belföldi turizmus legfőbb fizetési eszköze 2011 óta.

    A Fidesz-KDNP mindezek alapján kéri a kormányt: ahogyan a szabad pálinkafőzés ügyében, úgy az Erzsébet-utalvány és -program, valamint a SZÉP-kártya védelmében is tegyen meg mindent - közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy a kormánypártok európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjei szintén maximálisan kiállnak a magyar emberek mellett, és mindent megtesznek ebben az ügyben is.

    Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a magyar termőföld védelmének érdekében, Zsigó Róbert azt mondta: komédiának tartják a kezdeményezést, hiszen az új parlament hamarosan összeül, „addig pedig nem szeretnénk színházat csinálni azoknak, akik nem kerültek be az új parlamentbe”.

    A Fidesz szóvivőjét arról is kérdezték, hogy az Index szerdán - jegybanki informátorra hivatkozva - azt írta: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) százmilliárd forintnál is többet költ új ingatlanokra, egy Guarneri-hegedűre és egy Bruegel-festményre vagy éppen a Design Terminál és a Zeneművészeti Egyetem támogatására.

    Zsigó Róbert azt válaszolta, nem ismeri a részleteket, és kérte az újságírót, hogy az MNB-t keresse az ügyben. Az MNB egyébként szerdán azt közölte, hogy büntetőfeljelentést tesz az Index cikke miatt.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Fidesz kiáll az Erzsébet-program mellett.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector