Startlaphoz Csatlakozz!

1,6 százalék

Enyhén nőttek az átlagkeresetek január-februárban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 18. péntek, 12:26

A reálkeresetek 6,8 százalékkal nőttek februárban a közfoglalkoztatás hatását kiszűrve, így folytatódik a 2013-ban elindult erőteljes reálbér-növekedés - hívta fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal pénteki jelentéséhez kapcsolódva a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
      A tárca közleményében úgy fogalmaz: a kormány intézkedéseinek, a többi között a rezsicsökkentésnek, a közszférában végrehajtott béremeléseknek, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek, az aktivitást ösztönző intézkedéseknek, valamint a fogyasztói árak stagnálásának jelentős szerepe van a reálbér növekedésében.

    A reálbérek a 0,1 százalékos infláció mellett a versenyszférában és a közszférában is tovább emelkedtek. A közfoglalkoztatottakat is beleszámítva nemzetgazdasági szinten a februári reálbér-emelkedés 1,6 százalékos - közölte az NGM.

    A minisztérium kiemelte azt is, hogy a februári adatok szerint egy év alatt 50 ezerrel nőtt a versenyszféra létszáma a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál.

    Az újabb reálbér-emelkedés tovább segíti a lakossági fogyasztás növelését, a munkahelyek számának növekedését és ezen keresztül a gazdaság bővülését - írja a tárca.

    A reálbérek folyamatos emelkedése mellett a kormány egyik fő célja, hogy tartósan 4 millió felett tartsa a foglalkoztatottak számát, a munkanélküliséget pedig 300 ezer fő alá csökkentse. Az ipari teljesítményről érkezett múlt heti kedvező adat után a reálkeresetek folyamatos emelkedése is hozzájárulhat a magyar gazdaság idei 2 százalék feletti növekedéséhez - olvasható az NGM közleményében.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Enyhén nőttek az átlagkeresetek január-februárban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector