Startlaphoz Csatlakozz!

Jelentős leépítést terveznek

Költségcsökkentések miatt küzd szakszervezeteivel a Swiss

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 20. vasárnap, 09:34

A svájci vállalat két nagyobb ágazatának, a Swiss International és a Swiss Regional Airlines-nak a szakszervezetei a mintegy két éve tartó tárgyalások ellenére sem képesek megállapodni egymással a pilóták jövőjéről, mely a légitársaság átstruktúrálását követően gyökeresen megváltozhat - írja cikkében a Flightglobalnyomán az airportal.hu.

   A két szakszervezet, a Aeropers és az IPG pilótái, akik a Swiss nemzetközi, illetve regionális flottáját üzemeltetik különböző munkaszerződést kaptak, így a két csoport tagjaira más és más kötelezettségek valamint követelések vonatkoznak.

   A légitársaság vezetősége 2012 óta próbálja a két szervezetet egyesíteni, és egy közös munkaszerződést adni a cég összes pilótájának. Míg a regionális ágazat dolgozói rábólintottak a felkínált szerződésre, az Aeropers szervezet nem hajlandó belemenni az üzletbe, hiszen ez nyilván nekik kevésbé kedvezőbb munkakörülményeket biztosítana az eddigiekhez képest.

   A legnagyobb problémát viszont a légitársaság korosodó Airbus A340-300-asait váltó Boeing 777-300ER típusú repülőgépek érkezése okozza, mivel azok nem a nemzetközi, hanem a regionális divízión keresztül lesznek üzemeltetve a jelek szerint. Ez a lépés nyilván kisebb kiadásokat jelentetne a társaságnak, ezért dönthet úgy az igazgatóság, hogy az alacsonyabb fizetésért dolgozó, IPG szervezet pilótáit képzi át a típusra.

   Ez a lépés ésszerűtlen minden szempontból - nyilatkozta az Aeropers képviselője, aki azt is elmondta, hogy a Swiss jelentős leépítést tervez a Swiss International-nél. Ennek keretén belül számos Airbus A319-es és A320-as repülőgépet távolítana el a flottából bármi utánpótlás nélkül. Ez több száz munkahely megszűnését eredményezné, melynek egyetlen érdeke az alacsonyabb munkabérek elérése. A szervezet képviselője hozzátette, hogy ezzel egyidejűleg a regionális leányvállalatnál rejtélyes módon jelentős bővítést jelentett be a vezetőség, mely minden bizonnyal Airbus típusú utasszállítók érkezése által menne végbe.

   A három fél egyébként már részben megállapodott a személyzet egyesítéséről, valamint a rangidős pilóták esetét is megfelelő módon fogják kezelni, mely részben egy új dolgozói központ nyitását is eredményezi Genfben.

   Viszont a tárgyalások során a Swiss további költségcsökkentéseket próbált pilótáira terhelni úgy mint a munkaórák növelése, a szabadságok lerövidítése és a nyugdíjjárulékok csökkentése. 

   Ezeket a feltételeket már nem volt hajlandó elfogadni az Aeropers, mivel úgy gondolják, hogy a jelenlegi fizetések összehangolása az európai részleggel is már egy hatalmas visszalépés, mely egyben igazságtalannak tűnhet a nemzetközi hálózaton repülő munkatársakkal szemben.

Forrás: airportal.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Költségcsökkentések miatt küzd szakszervezeteivel a Swiss.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector