Startlaphoz Csatlakozz!

Az idén több cafeteriát kaphatnak a dolgozók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 22. kedd, 07:26
{subtitle}A rugalmas lehetőség hódíthat{/subtitle}
A korábbinál több cég adhat cafeteriát, és a korábbinál kicsivel több is lehet a fejenkénti juttatás – derül ki egy felmérésből, melyet a hir24.hu ismertetett.

   Fellendülhet a cafeteria iránti munkáltatói érdeklődés. Ez derül ki Szent István Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem kutatóinak a Cafeteria TREND Magazin, az Országos Humánmenedzsment Egyesület és a BKIK támogatásával elkészített felméréséből.
 
  A kutatásban részt vevő 470 cég több mint fele az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások területén működik.
 
Jó hírek
 
   A kutatást vezető Dr. Poór József egyetemi tanár szerint „2014-ben a válaszadók 65 százaléka változatlanul hagyta a keretösszeget. Ez az elmúlt évi 44 százaléknál lényegesen nagyobb szám, aminek egyik oka lehet, hogy a juttatások szabályozásában az idén nagyobb változás nem történt.
 
   A felmérésbe bevont szervezetek 85 százaléka alkalmazta a béren kívüli juttatásokat javadalmazási politikájában 2014-ben, s közülük csak 4,5 százaléka jelezte, hogy a juttatások bizonyos dolgozói csoportokra korlátozottak.
 
A rugalmas lehetőség hódíthat
 
   Cafeteria-rendszer a résztvevő vállalatok 62 százalékánál (290 szervezet) működik. Ezek 59 százaléka a rugalmas juttatási rendszert (cafeteriát), valamint előre meghatározott garantált juttatásokat egyaránt kínált dolgozóinak, míg 41 százalék kizárólag a cafeteria-rendszert biztosítja.
 
   Óhegyi Katalin kutató szerint a rugalmas választás lehetősége felértékelődő tendenciát mutat. A felmérések adatai szerint a három évvel ezelőttihez képest mintegy 10 százalékkal nőtt a cafeteria -rendszert működtetők aránya az összes válaszadó körében. A növekedés ennél nagyobb arányú a 100 főnél kevesebbet foglalkoztatóknál, ahol három évvel korábban mért 26 százalékról 46 százalékra nőtt a cafeteriát alkalmazók aránya.
 
   Az 500 főnél többet foglalkoztatóknak pedig több mint négyötöde teszi lehetővé a rugalmas választás lehetőségét.
 
Erzsébet vezet
 
   A kutatás alapján a leggyakrabban biztosított fix juttatás az Erzsébet-utalvány, a juttatásokat kínáló válaszadók 32 százalékánál található meg. A második helyen idén is a mobiltelefon költségének térítése szerepel (28 százalék) .
 
   A felmérés eredményei alapján a leggyakrabban felkínált elem a cafeteria rendszerek kínálatában 2014-ben a SZÉP kártya, amelynek mindhárom alszámlája egységesen népszerű, a cégeknek több mint 60 százaléka kínálja dolgozóinak a cafeteria keretében. Az Erzsébet utalvány (60 százalék) és az egészségpénztári hozzájárulás pedig elérik az (59 százalék) szintén a legnépszerűbb cafeteria elemek közé tartoznak.
 
   A kutatás alapján becsült átlagos cafeteria keretösszeg mértéke 290 ezer forint, ami kicsit magasabb, mint a tavaly mért érték – összegezte a tapasztalatokat Fata László, a kutatást támogató Cafeteria TREND Magazin szakértője.
 
Forrás: hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az idén több cafeteriát kaphatnak a dolgozók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector