Startlaphoz Csatlakozz!

Forintban kell az szja-bevallásba beírniuk jövedelmüket a külföldön dolgozó magyaroknak

Külföldi fizetésünkre is kíváncsi az állam

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 22. kedd, 10:48

Forintban kell az szja-bevallásba beírniuk a jövedelmüket azoknak a külföldön dolgozó magyaroknak, akik 2013-ban segélyt vagy bért kaptak Magyarországon. Adózni nem kell, de a bevallás kötelező – írja a delmagyar.hu.
 
    – A lányom fél évig itthon volt, elvégzett egy műkörmös iskolát, majd Londonba ment egy szállodába dolgozni. Kint adózik, mégis meglepetés érte, amikor itthon be akarta adni a 2013-as személyijövedelemadó-bevallását. Az adóhatóság ügyfélszolgálatán azt mondták neki, az szja-bevallásban nemcsak a hazai, a külföldi bérét is fel kell tüntetnie – mesélte a sándorfalvi Dobó Sándor

   A férfi hozzátette, lányától 6 hónapra visszamenőleg fizetési igazolást is kértek. – Azt is mondták neki, hogy a külföldi havibért havonta forintra átszámolva kell bevallani. De mi közük hozzá? – fakadt ki Dobó Sándor. Megjegyezte, nem elég, hogy a gyereke csak külföldön talál munkát, még a hazai hatóságok is vegzálják. – Szerintem a magyar adóhivatalnak semmi köze ahhoz, hogy a lányom külföldön mennyit keres – vélte a sándorfalvi férfi.

   Egy év alatt 18 ezer 300-zal nőtt azon magyarok száma, akik családjuk jobb megélhetéséért tartósan külföldön vállaltak munkát. Tavaly szeptemberben már közel százezer ilyen honfitársunkról szerzett információt a KSH – írta nemrég a Népszabadság. A kivándorlás folyamatos, sokan munkahelyüket hátrahagyva vágnak neki az uniós országoknak. Nagykövetségi becslések szerint mintegy fé lmillió magyar dolgozik külföldön.

   A 2013-as szja-bevallásokat május 20-áig kell postára adni, utánajártunk, a külföldön dolgozóknak milyen teendőjük van. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Főigazgatóságától megtudtuk, akik 2013-ban Magyarországon és külföldön is dolgoztak, azoknak a külföldi jövedelmet is be kell vallaniuk. 

   – A külföldön szerzett jövedelmet a Magyar Nemzeti Bank árfolyama szerint forintra átszámítva kell az adóbevallás 44. sorában feltüntetni – közölte az adóhivatal. Hozzátették, az ügyfélszolgálati protokoll szerint felhívják az adózók figyelmét arra, ha hiányosan töltik ki a bevallást. Tájékoztatójukból az is kiderült, ha a magánszemélynek más adóköteles jövedelme nem volt belföldön, nem kell személyijövedelemadó-bevallást beadnia.
 
Forrás: delmagyar.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Külföldi fizetésünkre is kíváncsi az állam.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector