Startlaphoz Csatlakozz!

Több tízezren vonultak utcára

Egy hete tart az elmúlt évek legnagyobb munkássztrájkja Kínában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 23. szerda, 11:33

Több mint egy hete tart és immár egy másik gyárra is átterjedt a legnagyobb márkás cipőket gyártó, dél-kínai Tungkuangban lévő Jüe Jüen cég dolgozóinak sztrájkja - számolnak be független munkajogi szervezetek.

    Az eseményekről legelőször hírt adó China Labour Bulletin (CLB) hongkongi munkajogi szervezet szerint a dolgozók és munkaadóik közti vita április elejétől tart, a sztrájk ugyanakkor csak a múlt hét elején kezdődött. A munkavállalók szerint a tungkuangi cég a törvényeket megszegve nem fizeti a munkások nyugdíját, társadalombiztosítási hozzájárulásukat, egészségügyi biztosításukat és lakhatási támogatásukat. 

    Jogaik kiköveteléséért több tízezren vonultak a múlt hét során a dél-kínai város utcájára, a China Labour Watch (CLW) amerikai munkajogi szervezet szerint egyes napokon számuk a 30 ezret is elérte, ami a kínai demonstrációk elmúlt évekbeli történetének legnagyobb megmozdulásává teszi a tüntetést. 

    A feleknek a múlt héten nem sikerült megegyezniük, a többek közt a Nike-nak és az Adidas-nak is beszállító cég az elmaradt juttatásokat továbbra sem hajlandó kifizetni. A vállalat új társadalombiztosítási struktúrát ígért és a lakhatási támogatások emelését kínálta májustól kezdődően - írja a Hszinhua hírügynökség.

    A munkabeszüntetés közben a cég szomszédos Csianghszi tartományban lévő gyáregységére is átterjedt, itt hétfőn kétezren nem vették fel a munkát - írja az Oriental Daily hongkongi napilap. A tüntetés a CLB szerint kedden is folytatódott, s egyelőre nincs kilátásban a megállapodás.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egy hete tart az elmúlt évek legnagyobb munkássztrájkja Kínában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector