Startlaphoz Csatlakozz!

Munkahelyi stressz

Elindul az egészséges munkahelyekért uniós kampány Magyarországon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 23. szerda, 14:18

 Magyarországon is elindul az Európai Unió „Egészséges munkahelyek - Kezeljük a stresszt!” kétéves kampány - jelentette be Balogh Katalin, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által működtetett Nemzeti Fókuszpont vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

    A magyarországi kampány megvalósításában közreműködő szervezet vezetője elmondta, hogy az Európai Unióban évente 136 milliárd euró, ezen belül Magyarországon megközelítően 440 milliárd forint érték vész el a munkahelyeken a nem megfelelően, illetve nem kezelt munkahelyi stressz miatt.

    A kampány keretében csütörtökön konferenciát tartanak, meghirdetik az Európai Munkavédelmi Ügynökség kétfordulós Európai helyes gyakorlat díj pályázatát a 100 fő alatt, illetve az afölött foglalkoztató cégeknek, szakmai rendezvényeket tartanak, kiadványokat jelentetnek meg, honlapot működtetnek.

    Az április 28-ai Munkavédelmi Világnap fókuszában is a munkahelyi stressz és a pszichoszociális kockázatok állnak - ismertette a nemzeti programot megvalósító Nemzeti Fókuszpont vezetője.

    Modori László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a munkavédelem, és a munkahelyi stressz megfelelő kezelése versenyképességi tényező is.

    A helyettes államtitkár hangsúlyozta: az értékteremtő munka a gazdaság működésének alapja, és ezt csak biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkakörülmények között lehet végezni.

    Bakos József, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság főigazgató-helyettese elmondta, hogy a munkavállalók biztonsága a munkáltató alapvető érdeke és felelőssége. A munkahelyi stressz komoly veszélyforrás a cégeknél is, a kieső munkanapok 50-60 százalékánál ez áll a háttérben, és negatívan befolyásolja a vállalat hatékonyságát és versenyképességét.

    Balogh Katalin szólt arról, hogy az Európai Munkavédelmi Ügynökség az Egészséges munkahelyek kampányaiban évek óta aktuális problémákra irányítja a figyelmet, például korábban a zajvédelem, a fiatalok biztonságos munkakezdete, a kockázatértékelés témákat helyezték középpontban.

    A Bilbao-i központú Európai Munkavédelmi Ügynökség kétéves kampányához az idén 30 ország csatlakozott, az uniós tagállamokon kívül például a nyugat-balkáni országok és Törökország. Az aktuális témák kiválasztását felmérés előzi meg, a legutóbbi felmérés szerint a mozgásszervi panasz után a leggyakoribb megbetegedés a stressz, aminek az oka leginkább a munkahelyek átszervezése, a bizonytalan foglalkoztatási helyzet.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elindul az egészséges munkahelyekért uniós kampány Magyarországon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector