Startlaphoz Csatlakozz!

Szlovákia

Más országban szeretne élni a fiatalok csaknem háromnegyede

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 23. szerda, 18:35

 Más országban szeretne élni a szlovákiai fiatalok több mint 70 százaléka, vagyis az ország összlakosságának több mint negyede - derült ki a szlovák kormány ifjúsági stratégiáját felvázoló dokumentumból, amelyet szerdai ülésén hagyott jóvá a pozsonyi kabinet.

    A szlovák oktatásügyi tárca által készített dokumentum, amely a 2014 és 2020 közötti időszakban megvalósítandó ifjúsági stratégiát tartalmazza, megállapítja: a fiatalok - a 30 évnél nem idősebbek - az ország összlakosságának 37 százalékát adják, s ennek a csoportnak több mint 70 százaléka inkább más országban szeretne élni.

    A kormánydokumentum készítői rámutatnak: a helyzet több tényezővel áll összefüggésben, egyebek mellett azzal, hogy Szlovákiában a fiatalok 34 százaléka munkanélküli, ami az egyik legmagasabb arány az Európai Unióban (EU), s az ebbe a korosztályba tartozók több mint fele hosszú távon, vagyis egy évnél tovább nem talál munkát. Ezzel összefüggésben hozzáteszik: növekvő tendenciát mutat a fiatalok munkakeresés céljából történő elvándorlása az EU országaiba, aktuális adatok szerint a vizsgált korosztály képviselőinek több mint negyede dolgozott már külföldön. Eközben az otthon maradó fiatalok viszonylag későn válnak anyagilag függetlenné szüleiktől, a nők átlagosan 30 éves korukban, a férfiak pedig 30 és 35 éves koruk között önállósodnak.

    Az ifjúsági stratégia a fennálló helyzet orvoslására három célkitűzést fogalmaz meg. Elsődlegesen a fiatalok foglalkoztatási lehetőségeinek bővítését, az adott korosztály képviselőinek a döntéshozatalba és a társadalmi életbe való nagyobb bevonását, illetve a társadalom a fiatalok iránti szolidaritásának támogatását.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Más országban szeretne élni a fiatalok csaknem háromnegyede.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector