Startlaphoz Csatlakozz!

feketelista.hu

Nem javult a cégek munkaügyi fegyelme

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 24. csütörtök, 14:30

A feketelista.hu internetes hírportál nyilvántartása szerint 2013-ban összesen 3551 esetben szabott ki munkaügyi bírságot a hatóság, 22,5 százalékkal többször, mint a megelőző esztendőben.

    A hirportál MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint az idei év atekintetben biztató, hogy a munkaügyi hatóság az első negyedévben 308 esetben szankcionált szemben a tavaly január-márciusban 733 cég ellen hozott elmarasztaló határozattal.

    Közleményében a feketelista.hu emlékeztet arra, hogy tavaly a folyamatos és rendszeres ellenőrzések mellett három kiemelt munkaügyi vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH). 

    Az első kiemelt vizsgálat a szolgáltatói tevékenységet végző cégek jogszerű munkaügyi működésére irányult, amelyben a szolgáltatók 74 százalékánál állapítottak meg szabálytalanságot. 

    A második kiemelt vizsgálat a bejelentés nélküli foglalkoztatás ellenőrzésére irányult, 798 cégre terjedt ki, és ennek során is a cégek 74 százalékánál szembesültek különböző szabálytalanságokkal az ellenőrök. 

    A harmadik kiemelt vizsgálat a munka- és a pihenőidő szabályainak betartására vonatkozott, döntően a kereskedelmi és vagyonvédelmi ágazatokra terjedt ki, ahol összesen 811 céget vontak ellenőrzés alá, és 85 százalékuknál állapítottak meg szabálytalanságokat, közülük 137-et bírságoltak meg tipikusan hamis munkaidő-nyilvántartás vagy a nyilvántartás hiánya miatt.

    A feketelista.hu összesítése szerint a munkaügyi szabálysértők közel harmada a fővárosból került ki, a megyéket egyértelműen Pest megye "vezeti", ahol 433 céget kellett felelősségre vonni.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem javult a cégek munkaügyi fegyelme.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector