Startlaphoz Csatlakozz!

950 új munkahelyet teremtenek

Megépült az új keverőüzem a Hankook rácalmás gyárában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 24. csütörtök, 16:22

Befejeződött a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárának újabb bővítése: a cég 2,6 milliárd forintból - uniós támogatás felhasználásával - egy új keverőgépet és az ahhoz tartozó üzemcsarnokot létesített, amellyel jelentősen javul a gumigyár hatékonysága.

    Li Szang Il ügyvezető igazgató a projektzáró sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beruházás 2012 októberében indult, és az Új Széchenyi Terv keretében 558,5 millió forint támogatást kaptak hozzá. A keverési folyamat a gyártás első fázisa, ezért kiemelt fontosságú, mert a további gyártási fázisokat is alapvetően meghatározza - tette hozzá.

    Közölte, hogy a most átadott mixerrel kiegyensúlyozottabb minőséget és folyamatosabb gyártást lehet elérni.

    Fridrich Tamás projektmenedzser jelezte, hogy a fejlesztés révén 25-tel nőtt a munkahelyek száma a gyárban. Az üzem keverési kapacitása napi 114 tonnával növekedett, így a maximális kapacitás 23,8 százalékkal, napi 592 tonnára nőtt.

    Roy Katalin, a cég kommunikációs menedzsere kiemelte: várhatóan június-júliusban még tovább bővül a rácalmási üzem, mert a 2013 májusában bejelentett 313 millió eurós harmadik ütem építési fázisa hamarosan befejeződik. Az új gyáregységgel közvetlenül 950 új munkahelyet teremtenek és tovább növelik a gyár termelési volumenét, amely így eléri majd a 17 millió abroncsot évente. Ezzel a Hankook magyarországi beruházásainak összértéke meghaladja a 880 millió eurót, a létszám pedig eléri majd a 3250-et – tette hozzá.

    A Hankook Tire a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs gyártója. A világ több mint 180 országába szállítja termékeit, több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat a világon.

    A Hankook Magyarországon 2007-ben létesített abroncsgyárat: az 550 millió eurós fejlesztés a Dunaújváros melletti Rácalmáson valósult meg. A cég második gyára 2011-ben épült meg. A vállalat jelenleg több mint kétezer embert foglalkoztat és évente 12 milliónál több gumiabroncsot gyárt személy- és teherautókra.

    A vállalat rácalmási gyára jelenleg személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt abroncsokat. A vállalat első gyári szerelésű abroncsait a gyárból közvetlenül a Volkswagen-csoport, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba szállítják. 2013 szeptemberében megkezdődött az abroncsok kiszállítása a Mercedes németországi gyárába, amit 2014. során előreláthatóan további prémiumgyártókkal kötött szerződések követnek majd.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megépült az új keverőüzem a Hankook rácalmás gyárában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector