Startlaphoz Csatlakozz!

Vesztegetés?

A Legfőbb Ügyészség egy-két héten belül válaszol a rezidensszövetségnek a hálapénzzel kapcsolatban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 25. péntek, 08:09

 A Legfőbb Ügyészség egy-két héten belül válaszol a Magyar Rezidens Szövetségnek arra a megkeresésre, amelyben a szervezet arra vár választ, hogy az orvosok által előre nem kért, utólag azonban elfogadott hálapénz elfogadása kimeríti-e a gazdasági vesztegetés tényállását. Erről Polt Péter legfőbb ügyész beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtökön.

    A Magyar Rezidens Szövetség elnöke, Dénes Tamás szerdán jelentette be, hogy a legfőbb ügyészhez fordulnak, mert fontosnak tartják az utólag elfogadott hálapénz sorsának tisztázását. Az új büntető törvénykönyv alapján - az általuk megkérdezett szakértők szerint - előfordulhat ugyanis, hogy az az orvos is felelősségre vonható, aki az utólag adott, de előre nem kért hálapénzt elfogadja.

    Polt Péter hangsúlyozta: nincs tudomása arról, hogy hasonló eset miatt eljárás indult volna, ugyanakkor a rezidensszövetség által felvetett problémát valósnak nevezte és ígéretet tett arra, hogy válaszolni fognak rá. Mint mondta, megvizsgálják, hogy mit mond a törvényszöveg, továbbá azt, hogy mi lehetett azzal a jogalkotó akarata, és ez alapján alakítják ki az álláspontjukat. Hozzátette: ez nem egy szokványos forma, az ügyészség nem szokott ilyen állásfoglalásokat kiadni. Előrevetítette azt is, hogy elképzelhető, a jogalkotót is megkeresik ebben a kérdésben. 

    Polt Péter azt is jelezte, hogy álláspontjukat körlevélben az ügyészi szervezeten belül is megküldik az egységes jogalkalmazás érdekében.

    Az interjú során a legfőbb ügyész arra is kitért, hogy az ügyészség munkáját a szervezetbe vetett bizalom alapján tudják mérni, és jelezte, hogy a közintézmények bizalmi indexét vizsgálva az Alkotmánybíróság és az önkormányzatok után továbbra is a harmadik helyen szerepel az ügyészség egy nemrég végzett kutatás szerint. Hozzátette ugyanakkor, hogy bár a sorrend nem változott, az ügyészség bizalmi indexe javult a múlt évi adatsorhoz képest. 

    Az eljárások gyorsításának lehetőségét firtató kérdésre a legfőbb ügyész azt válaszolta: folyamatosan keresik ennek a lehetőségét, és példaként említette, hogy a bonyolult ügyekben csapatmunkát vezettek be, így az ilyen eljárásokban két, vagy akár három ügyész is részt vesz.

    A legfőbb ügyész az M3-as autópályán 2012 augusztusában négy ember halálát okozó szlovák nő ügyéről is szólt; az eljárásban a Pest Megyei Főügyészség az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás lefolytatását indítványozta. Polt Péter szerint ennek oka az, hogy az ügyész álláspontja szerint az ügyészi vádban megjelölt bűncselekmény, a közúti veszélyeztetés az elsőfokú tényállás alapján nem lenne megállapítható, ezért kérte a vádhatóság az elsőfokú eljárás ismételt lefolytatását.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Legfőbb Ügyészség egy-két héten belül válaszol a rezidensszövetségnek a hálapénzzel kapcsolatban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector