Startlaphoz Csatlakozz!

Profession.hu:

Negyven százalékkal több állást hirdettek meg online

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 25. péntek, 09:14

Folytatódott a 2013-ban tapasztalt növekedés az online álláshirdetések piacán: idén az első negyedévben összesen 19 ezer 436 pozíciót hirdettek meg a cégek, 40 százalékkal többet mint tavaly ilyenkor - derül ki a Profession.hu állásportál legfrissebb felméréséből.

    A Profession.hu első negyedéves adatokat összegző, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményéből az is kiderül: nőtt azon álláshirdetések száma, amelyeknél nem kérnek diplomát, vagy nyelvtudást. Ezzel párhuzamosan legtöbben az eladó, a raktáros, és a területi képviselő állásokat keresik.

    A hirdetésszám növekedésével párhuzamosan az álláskeresők is aktívabbak lettek, a Profession.hu rendszerében 22 százalékkal többen regisztráltak az első három hónapban, mint 2013 azonos időszakában. 

    A portál közleménye szerint a cégek leginkább fejlesztőket, könyvelőket és ügyfélszolgálati munkatársakat keresnek, az állások 29 százalékában felsőfokú angol nyelvvizsgával, 75 százalékban diplomával, és 58 százalékban 3 évnél több tapasztalattal. Ezzel szemben a legtöbb jelentkezés az adminisztrációval, vagy értékesítéssel kapcsolatos munkakörökre érkezik, nyelvtudás nélkül.

    A közlemény idézi Zsédely Krisztiánt, a portál értékesítési vezetőjét, akinek tájékoztatása szerint a meghirdetett állások 42 százaléka új pozíciót jelent, 47 százalék esetében megüresedett állásról van szó, és csak 8 százalék mögött áll átszervezés. Hozzátette: minden jel arra mutat, hogy határozott növekedésnek indult a versenyszféra, és a munkavállalók is nagyobb kedvvel keresnek új állásokat.

    Tízből kilenc állás teljes munkaidős, ezt követik 4 százalékkal a 6 órás, és 3 százalékkal a 4 órás részmunkaidős hirdetések. Továbbra is Budapesten, Pest megyében és Győr-Moson-Sopron megyében a legkönnyebb és Nógrádban a legnehezebb állást találni.

    A feltöltött önéletrajzok között kutató cégek száma 25 százalékkal nőtt 2014 első három hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Negyven százalékkal több állást hirdettek meg online.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector