Startlaphoz Csatlakozz!

EP-választás

Pataky Péter: a szakszervezeteknek is fontos a voksolás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 25. péntek, 15:15

Az idei május elsejének, a munka ünnepének kiemelt jelentőséget ad, hogy a hónap végén tartják az országban az európai parlamenti (EP-) választást, a munkavállalók figyelmét pedig arra hívják fel, hogy ez egy fontos voksolás - mondta a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) elnöke sajtótájékoztatón, pénteken Miskolcon.

    Pataky Péter úgy fogalmazott: nem mindegy, hogy milyen Európai Parlament lesz, nem mindegy, hogy az oda készülő képviselők milyen programmal állnak elő.

    A Magyar Szakszervezeti Szövetség, és annak három alapító szövetsége egyaránt tagja az Európai Szakszervezeti Szövetségnek, amelynek nagyon határozott álláspontja, hogy új irány kell Európának: valódi munkahelyeket kell teremteni és vissza kell hozni az ipart mind Európába, mind pedig Magyarországra - tette hozzá a szakszervezeti vezető. Véleménye szerint a dolgozók biztonságára, elismertségére is szükség van, „sok közös mondanivalónk van”, az összes problémánkat, amely Magyarországon és Európában is felgyülemlett, azt egyetlen egy módon lehet megoldani, egy tisztességes párbeszéddel - tette hozzá.

    ”Európai munkavállalók akarunk lenni Magyarországon, itthon is érvényesüljenek az uniós normák” - mondta az elnök. Értékteremtő munkahelyeket, valódi foglalkoztatáspolitikát, modern, biztonságos, egészséges munkakörülményeket szorgalmazott az uniós támogatások felhasználásával.

    Pataky Péter kitért arra: a szakszervezetek következetesen kitartanak amellett, hogy május elseje nem tavaszi majális ünnep, hanem a munka és a munkavállalók ünnepe. Ezt az országot azok építik, gyarapítják és tartják fenn, akik nap, mint nap dolgoznak, „ugyanakkor tarthatatlannak tartjuk, hogy itt Európa közepén a munkából milliók nem tudják megkeresi a létfenntartáshoz szükséges pénzt” - tette hozzá.

    Emlékeztetett arra, hogy a választás előtt 14 pontban közzétették az újkormánnyal szembeni elvárásaikat. Az MSZSZ olyan kormányzati politikát akar, amely megszünteti a kiszolgáltatottságot, biztos munkahelyeket és valódi foglalkoztatáspolitikát valósít meg, amely tisztes béreket biztosít, és amely a társadalom nehéz helyzetben lévő tagjait nem hagyja magára.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pataky Péter: a szakszervezeteknek is fontos a voksolás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector