Startlaphoz Csatlakozz!

Retextil Alapítvány

Közösségi vállalkozást hoztak létre megváltozott munkaképességűek Pécsett

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 27. vasárnap, 11:17

Közösségi vállalkozást indítottak megváltozott munkaképességűek több mint százmillió forintos európai uniós támogatással Pécsett - közölte a projektet megvalósító, komplex foglalkoztatással és rehabilitációval foglalkozó Retextil Alapítvány.

    A 2012-ben indult, a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében megvalósult projekt célja az volt, hogy a megváltozott munkaképességű embereket új, közösségi szemléletű módszerekkel vezessék vissza a munka világába. 

    A tizennyolc, megváltozott munkaképességű ember több pilléren álló közösségi vállalkozást indított, és olyan szakmai képzést kapott, amely elengedhetetlen az általuk létrehozott szociális szövetkezet működtetéséhez. A közlemény szerint a képzés abban segíti őket, hogy az új, közös vállalkozás során felvetődő adminisztratív, stratégiai, üzleti feladatokat önállóan is menedzselni tudják. 

    A projekt keretében a rehabilitációs folyamatot rendhagyó együttműködés követte. Országos szintű termékfejlesztői pályázatot hirdettek azzal a céllal, hogy az alapítvány portfólióját új termékekkel és szolgáltatásokkal bővítsék, ezzel is biztosítva az induló vállalkozás piacképességét és fenntarthatóságát. Ennek érdekében a csoport a pályázaton nyertes profi termékfejlesztőkkel és dizájnerekkel kezdett el együtt dolgozni. 

    Az együttműködés során a tudásátadást a gyártási fázisok kidolgozása és egy saját termékpaletta megtervezése követte. Ennek eredményeként a tizennyolc, megváltozott munkaképességű ember részvételével jött létre a Pécsi Szállítók közösségi vállalkozás. 

    A Pécsi Szállítók egy olyan, Baranya megyében egyedülálló fogyasztói közösségi hálózatot kiépítő kezdeményezés, amely biztonságos, baranyai családok által előállított élelmiszer-alapanyagokhoz juttatja a pécsi lakosságot. A közeli kistérségekben élő gazdák által kínált zöldségeket, gyümölcsöket, élelmiszereket hagyományos módszerekkel, túlzott vegyszerhasználat nélkül termesztik. 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közösségi vállalkozást hoztak létre megváltozott munkaképességűek Pécsett.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector