Startlaphoz Csatlakozz!

Nagy Britannia

Közmunkára kötelezhető, aki fél évig nem talál munkát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 29. kedd, 17:26
 
A hat hónapnál hosszabb ideje munkanélküli segélyben részesülő britektől mostantól fogva napi jelentéstételt követelnek arról, hogy kerestek-e munkát, és ha igen, miért nem találtak. – olvasható az inforadio.hu oldalán.

   Ha a környéken valóban nincs munkalehetőség, vagy a segélyezett nem igazán törte magát munkahely-szerzésért, akkor ezentúl közmunkára kötelezik. Az angol közmunkások változatos feladatokat is kaphatnak, nem csak gyomirtást vagy erdőgondozást. Beoszthatják őket a falusi vagy kisvárosi háborús hősi emlékművek tisztítására, közparkápolásra, virágültetésre, és ha ilyen jellegű munkára nem alkalmasak, akkor szociális munkára, például kiszolgálónak az idősek önkormányzati étkezdéjében.

   Ami eltér a magyar rendszertől: az álláskereső ruhasegélyt kaphat, hogy rendesen öltözve jelenjen meg a vállalatok munkásfelvételi irodáiban.

   Ha valaki nem hajlandó élni az új támogatási rendszer feltételeivel, akkor első alkalommal három hétre, második alkalommal 3 hónapra megvonható tőle a munkanélküli segély.

   David Cameron brit miniszterelnök a hétfőn életbe léptetett közmunka-rendszer beindításakor hangsúlyozta, hogy a cél a teljes foglalkoztatottság. A közmunkát heti harminc órában kell végezni, tartama fél évig terjedhet. Azután heti négy órában támogatott, aktív munkahelykeresés következik.

   Az angliai munkanélküliség 1998 óta fokozatosan csökken, de még mindig magas és sok a régóta segélyen élő, van olyan segélyezett, aki évek óta nem dolgozott.
 
Forrás: inforadio.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közmunkára kötelezhető, aki fél évig nem talál munkát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector