Startlaphoz Csatlakozz!

Május 1.

Egy asztalhoz ültetik az EP-képviselőjelölteket a szakszervezetek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 30. szerda, 10:20
 
Öt párt EP-képviselőjelöltje ismerteti majd a munka világával kapcsolatos elképzeléseit a május 1-jei majálison a Városligetben. A szakszervezetek egy asztalhoz ültetik a Fidesz, az MSZP, a DK, az LMP és az Együtt-PM egy-egy jelöltjét – írja a Népszabadság.

   Ami nem sikerült a parlamenti választási kampány során, azt a szakszervezetek összehozták: a szokásos május 1-jei majálison sikerül egy asztalhoz ültetni öt párt európai parlamenti képviselőjelöltjét, hogy vitafórumon ismertessék, illetve ütköztessék a munka világával kapcsolatos elképzeléseiket, valamint programjuk azon elemeit, amelyek a munkavállalók helyzetének javítását colozzák – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Pataky Péter, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

   A meghívást a Fidesz, az MSZP, a DK, az LMP és az Együtt-PM is elfogadta. Egy kérdésre válaszolva Pataky közölte, hogy egy pártot nem kerestek meg. A Jobbik kapcsán vita folyt ugyan, de végül abban egyeztek meg, hogy a szakszervezetektől idegen értékeket képviselő pártnak nem küldenek meghívót. Az elnök hangsúlyozta: olyan szervezet képviselőjével, amelynek tagjai uniós zászlót dobnak ki az ablakon, nem kívánnak találkozni.
 
   Az elnök kiemelte, hogy a szakszervezetek távol tartják magukat pártpolitikától, ám mindenkivel készek a korrekt párbeszédre. Ennek része a vitafórum is, amit az előző EP-választás előtt is megrendeztek. A cél az, hogy a munkavállalók megismerhessék az EP-mandátumokért küzdő pártok programját, és annak alapján dönthessék el, melyikre kívánnak majd szavazni május 25-én.
 
   Arra a felvetésre, hogy tavaly Mesterházy Attila MSZP-elnök ellátogatott a szakszervezeti sátorba, Pataky kijelentette: bárkit szívesen látnak. Így örömmel vennék, ha a miniszterelnök is felkeresné a Városligetben ünneplő szakszervezeteket.


   Kedden rövid ünnepség keretében emlékeztek meg az első május 1-jei szakszervezeti megmozdulásról, amelyen 1890. május 1-jén mintegy hatvanezren vettek részt. Pataky kijelentette, hogy most nem szerveznek tüntetést – csupán egy rövid nagygyűlés lesz –, de nem feledkeznek meg arról, hogy május első napja elsősorban a munka, a munkavállalók ünnepe, amely alkalmat kínál arra is, megfogalmazzák követeléseiket.
 
   A jelszó most „Új irányt Európának"! – hangoztatta Pataky. Új irányt követelnek tehát a gazdasági válság és a megszorítások után, és szeretnék elérni, hogy új munkahelyeket teremtsenek, csökkenjen a fiatalok körében igen nagy arányú munkanélküliség, a munkavállalók pedig kapjanak tisztességes megélhetést biztosító bért.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egy asztalhoz ültetik az EP-képviselőjelölteket a szakszervezetek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector