Startlaphoz Csatlakozz!

Svájc és az EU megegyezett a bevándorlási vitában

A horvátok júliustól vállalhatnak munkát Svájcban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 01. csütörtök, 12:23

Az Európai Unió és Svájc egyezségre jutott szerdán a svájci bevándorlási szabályok szigorítása körül kialakult vitában, így a jövőben Bern lehetővé teszi a horvát állampolgárok munkavállalását az alpesi országban.

    A svájci kormány közölte, hogy július elsejétől kezdődően megnyitja munkaerőpiacát az EU legújabb tagállamának munkavállalói előtt, és ugyanúgy fog eljárni a horvát állampolgárokkal szemben, mint az EU más tagállamainak munkavállalóival szemben.

    Habár Bern korábban elkötelezte magát amellett, hogy tíz évre lehetővé teszi a horvátok számára a munkavállalást Svájcban, a bevándorlást korlátozó február kilencediki népszavazás után végül nem írta alá az erre vonatkozó egyezményt Zágrábbal.

    Az Európai Unió röviddel ezután, február 17-én felfüggesztette azokat a tárgyalásokat, amelyeket Svájccal folytatott annak részvételéről az uniós diákcsere- és kutatási programokban.

    Brüsszel a bevándorlást korlátozó svájci népszavazás után úgy nyilatkozott, hogy a személyek szabad mozgásának elvével kapcsolatban nem köt kompromisszumot, időt ad viszont Svájcnak arra, hogy megfelelő megoldást találjon a problémára.

     Az említett referendumon a szavazók hajszálnyi többsége, 50,3 százaléka úgy döntött, hogy Svájc állítsa vissza a bevándorlási kvótarendszert az Európai Unió polgáraival szemben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A horvátok júliustól vállalhatnak munkát Svájcban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector