Startlaphoz Csatlakozz!

EU10

Németország egymillió munkahelyet köszönhet a 2004-es EU-bővítésnek: nekik sikerült

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 02. péntek, 13:11

A német gazdaságban egymillió munkahelyet eredményezett az Európai Unió 2004-es bővítése a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége (DIHK) számításai szerint.

    A volt keleti tömb nyolc országának csatlakozása történelmi jelentőségű fejlemény, mert a bővítés „erősítette a politikai stabilitást az egész EU-ban és gazdasági növekedést eredményezett” - emelte ki Eric Schweitzer, a DIHK elnöke a szervezet honlapján szerdán közölt nyilatkozatában. 

    Németország a bővítés nyertesei közé tartozik, hiszen a Kelet- és Közép-Európával folytatott kereskedelem erős felfutása nagyjából egymillió hazai munkahely megteremtéséhez, illetve biztosításához járult hozzá - tette hozzá.

    A német cégek kezdettől fogva bíztak a csatlakozó államokban, „és így a német beruházások volumene az új tagországokban tíz év alatt több mint a duplájára nőtt, elérte a 73 milliárd eurót”.

    A folyamatnak nem csak a német gazdaság a haszonélvezője, „a partnerek is profitálnak belőle, hiszen Németország már csaknem 110 milliárd euró értékben importál árukat és szolgáltatásokat az új tagországokból” - mutatott rá Eric Schweitzer, hozzátéve, hogy német cégek, különösen autóipari vállalakozások élnek a Németország és a térség közötti munkamegosztás lehetőségével, saját telephelyek vagy vegyesvállalatok formájában. 

    Az uniós integráció „állandóan zajló folyamat, amely valamennyi résztvevő javát szolgálja, de a kihívásokkal is együtt kell megküzdenünk” - mondta a DIHK elnöke.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Németország egymillió munkahelyet köszönhet a 2004-es EU-bővítésnek: nekik sikerült.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector