Startlaphoz Csatlakozz!

Eurostat

Változatlan munkanélküliség az eurózónában márciusban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 03. szombat, 08:31

Nem változott márciusban a munkanélküliség az eurózónában havi összevetésben. A 18 tagállamot felölelő euróövezetben 2013 decembere óta 11,8 százalék a ráta, de alacsonyabb a tavaly márciusi 12 százaléknál - tette közzé legfrissebb adatait az Európai Unió (EU) statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken.

    A 28 tagállamból álló EU-ban szintén nem volt változás márciusban az előző hónaphoz képest. Az állástalanok aránya 10,5 százalékon állt márciusban, ami alacsonyabb az egy évvel korábbi 10,9 százaléknál. 

    Az Eurostat becslése szerint az EU-ban 25,699 millió munkanélküli volt márciusban, közülük 18,913 millióan az eurózóna valamely országának állampolgárai voltak. Februárhoz képest a munkanélküliek száma 66 ezerrel volt alacsonyabb az EU-ban és 22 ezerrel kisebb az euróövezetben márciusban. Tavaly márciussal összevetve a munkanélküliek száma 929 ezerrel csökkent az EU-ban és 316 ezerrel mérséklődött az euróövezetben. 

    A tagországok közül márciusban Ausztriában (4,9 százalék), Németországban (5,1 százalék) és Luxemburgban (6,1 százalék) volt a legalacsonyabb a munkanélküliség, míg Spanyolországban a legmagasabb, 25,2 százalékkal. A görög adat még nem ismert. 

    Magyarországról az Eurostat még szintén nem rendelkezett márciusi adatokkal. Februárban 7,9 százalék, januárban 8,2 százalék volt a munkanélküliség Magyarországon. 

    Az Eurostat pénteken azt közölte még a februári adat alapján, hogy éves összevetésben Magyarországon esett a legnagyobb mértékben a munkanélküliség, 11,2 százalékról 7,9 százalékra.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Változatlan munkanélküliség az eurózónában márciusban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector