Startlaphoz Csatlakozz!

Eurostat

A miniszteri biztos szerint az uniós tagállamok közül Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 04. vasárnap, 07:07

 Az Európai Unió tagállamai közül az elmúlt négy évben Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség - tájékoztatta szombaton az MTI-t a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a nők munkaerő-piaci helyzete javításáért felelős volt miniszteri biztosa.

    Az unió statisztikai hivatalának legfrissebb adatai szerint ugyanis az elmúlt 12 hónapban csak tíz ország tudta csökkenteni a munkanélküliséget, háromban stagnált, 15 tagállamban pedig növekedett az állástalanok száma - közölte Szalai Piroska.

    Mint elmondta: az Eurostat által kiadott közlemény szerint Magyarország teljes szezonálisan kiigazított munkanélküliségi rátája 2014. februárban 7,9 százalékos volt, ami 3,3 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

    Ez azt jelenti, hogy csupán 10 tagállamban alacsonyabb a munkanélküliség mértéke, mint Magyarországon, illetve a magyar adat lényegesen kedvezőbb a 10,5 százalékos uniós átlagnál.

    Különösen kedvező, hogy valamennyi tagállam közül Magyarországon csökkent a leginkább az ifjúsági és a női munkanélküliség. A 25 év alatti fiatalok körében 20,7 százalékra, a nők esetében pedig 8,3 százalékra mérséklődött az állásnélküliek aránya; mindkét adat kedvezőbb, mint az uniós átlag - sorolta a volt miniszteri biztos.

    Szalai Piroska úgy vélekedett, hogy a munkanélküliség 2013-2014-es mérséklődésében jelentős szerepet játszottak azok a járulékkedvezmények, amelyek bevezetését a Munkahelyvédelmi Akcióterv tette lehetővé.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A miniszteri biztos szerint az uniós tagállamok közül Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector