Startlaphoz Csatlakozz!

Lépj és Maradj!

Országos összefogással hozzák helyzetbe a dél-dunántúli nőket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 04. vasárnap, 15:06

 A régió legnagyobb felsőoktatási intézménye és országos állásportálok is felsorakoztak a dél-dunántúli női munkavállalók elvándorlása ellen küzdő Lépj és Maradj! kezdeményezés támogatói közé. Az Európai Uniós finanszírozással megvalósuló kampány minden lehetséges eszközt segítségül hív a tömeges elvándorlás elleni küzdelemben, ami súlyos probléma a régióban, különösen a jól képzett nők esetében – olvasható a pecsiujsag.hu oldalán.

  A Lépj és Maradj - Nők a Dél-Dunántúli régióért kampány egy az Európai Unió öt tagállamában (Ausztria, Lengyelország, Magyarország, Németország és Szlovénia) megvalósuló közös projekt, a „Women" (4CE506P1), mely a Central Europe Programme 2007-2013 belül valósul meg, magyarországi programjait fogja össze. A kampány célja, hogy megoldást találjon a jól képzett, fiatal női munkavállalók elvándorlására, fékezze, illetve visszafordítsa ezt a folyamatot, például hasznos munkavállalói és munkakeresési tanácsok és szakértői írások, naprakész munkaerő-piaci trendek és ajánlatok, továbbá számos, a régióban gyűjtött példás női sikertörténet bemutatásával.
 
 
   Az április eleji indulás óta folyamatosan bővül a kampány követőtábora (a felületek a www.lepjesmarad.hu, valamint a www.facebook.com/lepjesmaradj címeken érhetőek el), a kezdeményezés mögött mára számos partner sorakozott fel a régió jövője szempontjából meghatározó célok elérése érdekében. A támogatók között a megyei és városi önkormányzatok, helyi klaszterek, kereskedelmi és iparkamarák is megtalálhatók. A munkának helyben máris vannak látható eredményei: megindult a párbeszéd és a gondolatcsere, hiszen a pozitív példával szolgáló interjúalanyok közül többen is vállalták, hogy segítik a kampányt szakértői tartalmakkal, tanácsaikkal és ismertségükkel.
 
   Az ügyet támogatásáról biztosította a régió legnagyobb felsőoktatási intézménye, a Pécsi Tudományegyetem is, amely legnagyobb képzési központként, meghatározó foglalkoztatóként szintén érdekelt az elvándorlási folyamat megállításában. Az egyetem vezetése, valamint a projektet koordináló Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. munkatársai egy a régióban élő nők számára valóban hasznos, tartalmas együttműködés kialakításáról egyeztetnek a következő napokban, így a kampány eszköztára hamarosan újabb elemekkel gazdagodhat.
 
  A régióban maradás szempontjából az egyik legnehezebb feladatot az álláshelyek felkutatása jelenti, hiszen a munkalehetőségek beszűkülése az elvándorlás egyik fő oka. A kezdeményezés ezen a téren országos támogatókra lelt: a legnagyobb hazai álláshirdetési portálok közül a Jobline.hu az indulás óta segíti régiós felülettel az álláskeresést a kampányholnapon, míg a hazai piac egy másik meghatározó szereplőjével előrehaladott tárgyalások zajlanak egy hasonló megoldás beüzemeléséről, amely szintén a kampány-honlapon lesz elérhető.
 
  A kampány szervezői szeretnék tovább bővíteni az elérhető álláslehetőségek számát, ennek érdekében helyi és országos partnereket keresnek. Várják például a helyben, vagyis a Baranya, Tolna vagy Somogy megyében működő cégek jelentkezését is, amelyek betöltendő pozícióval rendelkeznek, és így képesek hozzájárulni a régiós negatív folyamatok megállításához.
 
   A cégeknek elég egy kis lépést megtenniük: a kampány csapata a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várja a kiírt álláslehetőségeket, amelyeket egyenesen a továbbít a honlap közössége felé. Az új együttműködő partnerek csatlakozásával kapcsolatos hírekről és a kampány eredményeiről az érdeklődők folyamatosan informálódhatnak a kezdeményezés Facebook oldalán.
 
 
Forrás: pecsiujsag.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Országos összefogással hozzák helyzetbe a dél-dunántúli nőket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector