Startlaphoz Csatlakozz!

Félezren maradhatnak munka nélkül

A Michelin bejelentette magyarországi teherabroncsgyártásának tervezett leállítását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 06. kedd, 15:25

 Félezren maradhatnak munka nélkül, a Taurus márkájú abroncsokat külföldön gyártja tovább a Michelin.
Bezárja 512 főt foglalkoztató budapesti telephelyét a Michelin Hungária, a cég közleménye szerint 2015 közepén ér véget a középkategóriás teherabroncsok gyártása a fővárosban a nyolcadik kerületi, a Keleti pályaudvar közelében, a Kerepesi úton található, 9 hektáros telephelyen.

Úgy tudjuk, arról egyelőre nincs döntés, mi lesz az ingatlan sorsa, erről egyeztetnek majd a városvezetéssel is. Ennek kapcsán közölték: a vállalat tárgyalásokat kezdeményez az állami szektor képviselőivel május végéig, hogy megvitassák, milyen módon tud a Michelin fővárosi telephelyének helyreállításával hozzájárulni a hosszútávú városfejlesztési célokhoz.

A dolgozók mennek, a márkák megmaradnak

A Taurus - ahogyan persze a budapesten is gyártott Kormoran és Riken márkák -, mint brand megmarad, de a termelés jó részét Lengyelországba helyezik át, de vesz át feladatokat két németországi és egy romániai üzem is - tájékoztatta a társaság a Napi.hu-t.

A cég ma közölte a csoportos létszámleépítési tervet, a több mint félezer dolgozó számára az elhelyezkedéshez egyéni élethelyzetre szabott, jelentős vállalati támogatást ígért a Michelin. (A csoport Magyarországon jelenleg több mint 1600 főt foglalkoztat, négy telephelyen.)
 
A cég a döntést az európai teherabroncspiac szűkülésével és azzal magyarázza, hogy a jelenleg fenntarthatatlanul alacsony, 70 százalékos kapacitással működő gyár jelentős modernizációra szorulna, ami a belső kerületi fekvés miatt gazdaságilag nem indokolt.

Kivonulásról szó sincs

A társaság ugyanakkor közölte: hosszútávon kívánja magyarországi tevékenységeit folytatni. A nyíregyházi, nagyteljesítményű, szupersport Michelin személyabroncsokat gyártó egysége jelenleg is fontos szerepet tölt be európai tevékenységében. Tovább működteti a Közép- és Dél-Európát ellátó váci logisztikai bázisát, valamint alapanyag kereskedelemmel foglalkozó stratégiai egységét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron. A vállalatcsoport 2013-ban hozta létre Budapesten új irányító szervezetét, amely világszinten koordinálja alsó-kategóriás személyabroncs márkáinak kereskedelmét, s a Michelin márka személy, teher- és mezőgazdasági abroncs kereskedelme is változatlanul folytatódik a hazai piacon - fogalmaz a közlemény.


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Michelin bejelentette magyarországi teherabroncsgyártásának tervezett leállítását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector