Startlaphoz Csatlakozz!

Olaszország

A legnagyobb szakszervezet szerint a kormány eltorzítja a demokráciát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 07. szerda, 08:05

Az olaszországi gazdasági reformokban való részvételhez követelt magának jogot a legnagyobb olasz szakszervezeti föderáció (CGIL) a kedden Riminiben kezdődött XVII. országos kongresszusán, azt hangoztatva, hogy a római kormány eltorzítja a demokráciát.

    Susanna Camusso, a CGIL-t négy éve vezető főtitkár a szakszervezeti kongresszust megnyitó beszédében bírálta a Matteo Renzi vezette római kormány által elindított reformfolyamatot, hangsúlyozva, hogy a kormány döntései a szakszervezetek kizárásával születnek. Az olasz kormány jelenleg a munkaerőpiac átalakítását végzi.

    Az 1944-ben alapított és hatmillió tagot számláló CGIL főtitkára szerint a kormány azt a benyomást kelti, hogy „önmagán kívül nincs szüksége senkire”. Hozzátette: „eltorzítja a demokráciát, ha az ország megváltoztatásáról hozott döntésekből kizárják a társadalmi partnerek részvételét”. Megjegyezte, hogy ebben nem a Renzi-kormány az első, mivel az utóbbi években az egymást váltó kormányok egyre kevésbé akartak tárgyalni a szakszervezetekkel.

    „A kormányok egyre inkább irányítani akarnak, és egyre kevésbé hajlanak a társadalmi részvétel érvényesítésére” - jelentette ki a szakszervezeti főtitkár, aki mindazonáltal egyszer sem ejtette ki Matteo Renzi kormányfő nevét.

    A CGIL a CISL és az UIL szakszervezeti föderációjával együtt februárban még üdvözölte, hogy Matteo Renzi váltotta Enrico Letta korábbi miniszterelnököt. A szakszervezetek akkor még pozitívan fogadták Renzi reformterveit is. Susanna Camusso szerint azonban az elmúlt több mint két hónap alatt a római kormány munkaerőpiaci reformjai csak súlyosbították az eddig is nehéz helyzetet.

    A munkanélküliségi ráta a hétfőn közölt adatok szerint idén eléri a 12,8 százalékot, ez a szám 1977 óta nem volt ennyire magas.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A legnagyobb szakszervezet szerint a kormány eltorzítja a demokráciát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector