Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal:

8600-an csatlakoztak a megváltozott munkaképességűeket segítő programhoz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 07. szerda, 14:39
 
A megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítését szolgáló országos program keretében 10 ezer ember foglalkoztatására nyílik lehetőség, eddig 8600-an csatlakoztak a programhoz - közölte a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese szerdán Zalaegerszegen.

    Tatosné Takács Andrea a programot ismertető országos konferenciasorozat zalai állomását megelőző sajtótájékoztatón kifejtette: a megváltozott munkaképességűek és foglalkoztatóik június 30-ig csatlakozhatnak.

    Az eddigi résztvevők közül - akik 100 százalékos bér- és járuléktámogatásban vagy képzési és utazási támogatásban részesülnek - 4200-an helyezkedtek el munkahelyeken, ezren pedig képzésben részesülnek.

    Hozzátette: a 11,7 milliárd forintos keretű programból 131 millió forintot költöttek el eddig Zala megyében, ahol mostanáig 313 ember csatlakozott a programhoz. Közülük 183-nak sikerült elhelyezkednie és 81-en vesznek részt képzéseken. A megyében Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen a hivatal 14 munkatársa foglalkozik a rehabilitációt segítő feladatokban - jelezte a főigazgató-helyettes.

    Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Zalaegerszegen egy helyen, a Mártírok útján fogadják a megváltozott munkaképességű ügyfeleiket. Az ő munkához juttatásukat, életkörülményeik javítását segítő szolgáltatásokat, illetve a komplex rehabilitációs felülvizsgálatukat a későbbiekben a Göcseji úton most felújítás alatt álló kormányhivatali épületben, az eddiginél korszerűbb körülmények között végzik majd.

    Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a városban és országosan is örvendetes szemléletváltás tapasztalható, a megváltozott élethelyzetű embereket a társadalom segíteni kívánja. A zalai megyeszékhelyen például olyan otthont hoztak létre a fogyatékkal élők számára, amely bentlakásos és nappali ellátást biztosít, de a foglalkoztatási lehetőségekben is segítséget nyújt.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 8600-an csatlakoztak a megváltozott munkaképességűeket segítő programhoz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector