Startlaphoz Csatlakozz!

Eltérő álláspontok

Osztalék nélkül munkabér?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 08. csütörtök, 09:47

A közelmúltban nagy felzúdulást keltett az új Ptk. egy rendelkezése, amelyre a Jalsovszky Ügyvédi Iroda hívta fel a figyelmet. Eszerint az a társaság, amelynek eredménytartaléka negatív, azaz nem fizethet osztalékot, tagjainak semmilyen jogcímen nem teljesíthet kifizetést, még akkor sem, ha ez a kifizetés nem a tagsági jogviszonyra tekintettel történik – írja a munkajog.hu
   Az ügyvédi iroda álláspontja szerint ezzel az új Ptk. gyakorlatilag megtiltja a munkabér fizetését minden olyan munkavállalónak, aki – bármilyen csekély mértékben is – tulajdonosa egy olyan társaságnak, amely nem fizethet osztalékot. Álláspontjuk szerint nincsen tételes jogi alapja annak, hogy az Mt. munkabér fizetését előíró szabályát bármilyen alapon a fenti polgári jogi szabály elé lehetne helyezni, ezért a helyzet feloldására csak a jogalkotónak van lehetősége azzal, hogy megteremti a különböző jogszabályi rendelkezések közötti összhangot.
 
   Az ügyvédi iroda felvetésére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium állásfoglalásban reagált, amely szerint a sajtóban megjelent vélemény helytelenül és indokolatlanul mossa össze a társaságnak a normál működés, gazdálkodás során felmerülő kifizetéseit a Ptk. vonatkozó rendelkezésével.
 
   A Ptk. érintett rendelkezése egy speciális társasági kifizetésre ad szabályt, mégpedig arra, amikor a társaság a tagnak (akár tagsági jogviszonyára tekintettel, akár a tagsági jogviszonyától független jogviszony alapján) a saját tőkéje terhére teljesít kifizetést. Ezek a kifizetések a társaság normál működésétől elkülönülő, valóban speciális kifizetések; ilyen tipikusan az osztalék.
 
  A társaság azonban a működése során nem a saját tőke terhére gazdálkodik, hiszen a szerződéses kötelezettségeiből eredő fizetési kötelezettségeit (így a munkabéreket is) a számviteli szabályok szerint a működési bevételei terhére fizeti. A működési bevételek és költségek (ráfordítások) a saját tőkétől számvitelileg elkülönülnek a társaság elszámolásaiban.  Ebből következően a saját tőkéből való kifizetés szabályai és a tag munkavállalónak munkabérhez való joga között semmilyen közvetlen kapcsolat nem áll fenn.
 
   Az ügyvédi iroda a minisztériumi állásfoglalással több ponton nem ért egyet. Egyrészt a munkabérfizetés is a társaság saját tőkéjének terhére történik, hiszen a munkabér a társaság könyveiben egy költségelem, ennél fogva a társaság adott évi eredményét és ezáltal saját tőkéjét csökkenti. Nem minősülne saját tőke terhére történő kifizetésnek például a tag felé fennálló kölcsön törlesztése. A munkabérfizetés viszont igenis a saját tőke terhére történik, hiszen az a saját tőke értékét csökkenti.
 
   Másrészt a minisztérium közleménye a kifizetés tipikus példájának az osztalékot tekinti. Nem ad azonban választ arra, hogy melyek azok a tag részére a saját tőke terhére tett kifizetések, amelyek a tag „nem tagsági jogviszonyára tekintettel” kerülnek megtételre. A minisztérium álláspontjának elfogadása esetén ilyen kifizetés egyáltalán nem is létezne. Ebben az esetben a hivatkozott rendelkezés csak egy üres halmazt testesítene meg.
 
   Mindezekre tekintettel az ügyvédi iroda továbbra is szerencsésnek tartana egy jogszabály-módosítást a kérdéses ügyben.
 
   A magunk részéről – anélkül, hogy „pálcát törnénk” bármelyik álláspont fölött – mindenképpen célszerűnek látjuk a kérdést munkajogi aspektusból is megvizsgálni. Az Mt. ugyanis – a korábbi munkajogi kódexek gyakorlatával szakítva – tételesen rendezi kapcsolatát a polgári jogi szabályokkal. Eszerint a munkajogi szabályok alkalmazása során a Ptk.-t háttérjogszabályként kell alkalmazni minden olyan esetben, amikor azt maga az Mt. előírja. Azaz, ebben a relációban az Mt. speciális jogszabálynak minősül, amely alkalmazása során a Ptk.-t mint általános szabályt, csak akkor kell alkalmazni, ha erre a speciális szabály kifejezetten felhatalmazást ad. Az Mt. pedig a Ptk. fentebb hivatkozott szabályát nem rendeli alkalmazni a munka világában.
 
   A fentiek alapján, anélkül, hogy a Ptk. rendelkezésének alkalmazásának kötelező jellegét vitatnánk, kimondhatjuk, hogy az a munkáltató munkabér fizetési kötelezettségét nem érinti, így a munkavállalók munkabérét a munkáltató továbbra is köteles a társaság vagyoni helyzetétől függetlenül kifizetni.
 
   Természetesen ezt nem jelenti azt, hogy az Mt. „felülírná” a Ptk. rendelkezéseit, csupán azt, hogy a munkaviszonyon alapuló kötelezettségek teljesítése során azt nem kell alkalmazni.
 
   A kérdés egyértelmű, mindenki számára kötelező érvényű eldöntésére azonban csak két megoldás van: a bírósági döntések mentén kirajzolódó gyakorlat, illetve a jogalkotó által adott válasz, a jogszabály-módosítás.
 
   Mivel a bírói gyakorlat kizárólag utólag, egyedi esetek eldöntésén keresztül tud „reagálni” a kérdésre, ezért a magunk részéről osztjuk a Jalsovszky Ügyvédi Iroda álláspontját, amely szerint célszerű lenne a jogalkotónak rendezni a helyzetet és a Ptk. rendelkezését módosítani kellene, az egyértelmű értelmezhetőség érdekében.

Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Osztalék nélkül munkabér? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector