Startlaphoz Csatlakozz!

Dolgozz otthonról nap

Egyre népszerűbb az otthoni munkavégzés Magyarországon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 10. szombat, 17:15

Minden eddiginél többen csatakoztak a szervezők szerint az otthoni munkavégzést népszerűsítő Dolgozz otthonról naphoz, amelyet idén szombaton rendeztek meg.

    A Telenor és a Microsoft által 2012-ben indított kezdeményezéshez idén több mint 150 cég és 4000 munkavállaló csatlakozott, egyharmaddal többen, mint a program elején. A szervezők szándéka, hogy tudatosítsák a magyar vállalatokkal és munkavállalókkal, hatékonyan dolgozni nem csak irodai környezetben lehet. 

    Az irodán kívül végzett munka előnye, hogy szabadabb időbeosztást biztosít a kollégáknak, a nyugodt környezet elősegítheti a hatékonyabb munkavégzést, az utazással időt spórolnak és védik a környezetet a szén-dioxid-kibocsátás visszafogásával. A távoli munkavégzés a kollégák és a munkáltató közötti bizalmat, jó kapcsolatot is erősíti - olvasható a program honlapján.     

    Az otthoni munkavégzés, angolul home office Nyugat-Európában már bevett gyakorlat, de itthon is egyre népszerűbb. A rugalmas munka bevezetését segítheti, hogy a technikai körülmények - mint a hordozható számítógép és a vezeték nélküli internet hozzáférés - a legtöbb cégnél adottak. 

    A hrportal.hu-n közzétett, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által legutóbb, 2011-ben végzett kutatás szerint a magyar munkavállalók mintegy 3 százaléka dolgozik távmunkában, míg az Egyesült Államokban ez az arány 25 százalék, az uniós átlag pedig 13 százalék (a csúcstartó Hollandia 20 százalékkal). 

    Az elemzés szerint a Magyarországon a rendszeresen távmunkázók mintegy 41 700-an voltak a felmérés idején, ám az alkalmi jelleggel ezt a megoldást választók valamivel többen, 52 700-an. Távmunka terén egyelőre úgy tűnik, erőteljesen a férfiak "vezetnek": a rendszeresen ezt az atipikus foglalkoztatási formát választók közel 25 ezren vannak, míg a nők csak 17 ezren és az alkalmi távmunka arányai is hasonlóan alakulnak a nemenkénti megoszlásban a KSH kutatása szerint.

    A távmunka előnyeit elsősorban a felsőfokú végzettségű, szellemi munkakörben, többnyire vezető beosztásban dolgozó, vagy speciális szakértői munkát végző, 30-35 éves korosztályba tartozók élvezik - áll a kimutatásban.

    A Telenor a Dolgozz otthonról nap népszerűsítésére egy flashmobot is rendezett szombaton a Margitszigeten.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyre népszerűbb az otthoni munkavégzés Magyarországon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector