Startlaphoz Csatlakozz!

Az államtól pedig csak 29 százalékunk vár pénzügyi segítséget

Luxusként gondolunk nyugdíjunkra

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 11. vasárnap, 11:37

A biztos munkahely, és a megfelelő jövedelem jelenti a fő biztonságot a magyarnak. Megtakarítani nem tudunk, a legtöbben az élelmiszerboltban csábulnak el, de még ha le is faragnánk minden kiadást, akkor is csak havi 20 ezret tudnánk félretenni – írja a Piac@Profit.

   A magyaroknak a legnagyobb biztonságot az jelenti, ha van biztos munkahelyük és megfelelő jövedelmük, míg utolsó helyen jelölték csak meg az egészségre való törekvést. Annak ellenére, hogy a válaszadók alig több mint fele rendelkezik némi megtakarítással, közel kétharmadukat foglalkoztatja az a kérdés, hogy hogyan tudnának jobban takarékoskodni, és több mint harmaduk rendszeresen vezeti kiadásait – derült ki a Groupama Garancia Biztosító és a GfK által készített felmérésből.
 
Nem szeretünk kockáztatni, inkább a biztonságos megoldásokat keressük
 
   Érdekes eredmény, hogy míg a válaszadók hatodának elmondása szerint nehézséget okoz megérteni egy pénzügyi szolgáltatás részleteit, addig a megkérdezettek több mint negyede pénzügyi téren szakértőnek tartja magát. A megtakarítók kétharmada ugyanis tudatos pénzügyeit illetően, ezért összehasonlítja a banki ajánlatokat egy-egy befektetési döntés meghozatala előtt. Bár csak ötödük követi folyamatosan figyelemmel, hogy hol tud nagyobb hozamot elérni, ez összefügghet azzal, hogy a megtakarítók több mint fele kockázatkerülő, azaz nem a hozamot, hanem tőkéje biztonságát tartja elsősorban szem előtt.
 
Szórjuk-e a pénzt? Néha igen.
 
   A megkérdezettek legnagyobb arányban lakberendezésre, illetve háztartásvitelre költenek. Míg az egyszemélyes háztartásokban a háztartásvitelre fordított költség 31 százalékát teszi ki éves kiadásainak, addig a családosok esetében ez az arány kisebb, a két gyermekes családok válaszai alapján csupán 22 százalék. A válaszadók közel negyedének életében vannak felesleges kiadások. Leggyakrabban az élelmiszerboltban csábulnak el, és vásárolnak valami kényeztető terméket. Sokan említik, hogy takarékosabban bánhatnának a háztartási energiával, míg 40 százalék a dohányzást említi, mint a spórolás lehetséges formáját. A felesleges kiadások lefaragásával átlagosan havi 20 300 Ft-ot tudnának spórolni, amit akár nyugdíjuk megalapozására is fordíthatnának.
 
Luxusként gondolunk nyugdíjunkra
 
   A nyugdíjjal kapcsolatban tíz válaszadóból négyet bizonytalanság jellemez, mert nem tudja mit is kellene tennie annak érdekében, hogy megfelelő nyugdíja legyen idős korában. A megkérdezettek közel harmada már most is gondoskodik időskori megélhetéséről, míg 35 százalékuk nem is gondolhat ilyen „luxusra”. A nyugdíjas évekkel kapcsolatban a legtöbben az anyagiak miatt aggódnak, de a betegségektől is sokan félnek. Idős korukban a válaszadók kétharmada a saját megtakarításait tervezi felélni, az államtól pedig csak 29 százalékuk vár pénzügyi segítséget. A megkérdezettek jelentős része szerint nem lesz elegendő a várható nyugdíja a tervezett szükségleteire. Szerintük a megfelelő életszínvonal biztosításához átlagosan havi 34 000 forinttal kellene előtakarékoskodni.
 
Forrás: Piac@Profit

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Luxusként gondolunk nyugdíjunkra.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector