Startlaphoz Csatlakozz!

Vizsgálatot követelt a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeteó a Szegedi Közlekedési Kft.-nél

Több mint 250 dolgozó bent ragadt szabadsága miatt büntettek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 11. vasárnap, 14:03

250 dolgozó tavalyi szabadsága miatt megbüntette az SZKT-t a munkaügyi hatóság. Az igazgató elmondta: a hibát orvosolták, májusig kiadták a bennragadt 1651 napot.
 
A tavalyi szabadságok kiadásával szabálytalanságok merültek fel az SZKT-nál. Emiatt a vizsgálatot lefolytató megyei kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerve kötelezte a céget a munkaügyi szabálytalanság megszüntetésére, és 400 ezer forinttal szankcionálta – tájékoztatott a delmagyar.hu érdeklődésére Soós Tamás igazgató. Megírtuk márciusban, hogy vizsgálatot követel a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) a Szegedi Közlekedési Kft.-nél a ki nem adott szabadságok miatt. 

   Tóth István Tibor, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, a cég a vizsgálat előtt már csökkentette az idei évre áthozott szabadságok számát. A vizsgálat ideje alatt is arra törekedett, hogy a feltárt szabálytalanságokat minél előbb megszüntesse. Az összes szabálytalanságot április végéig kiküszöbölték, az elmaradt szabadságokat kiadták. 

   261 munkavállaló tavalyi szabadsága maradt benn, ebből 180 járművezetőé. Közülük tavaly több mint 20-an távoztak, őket rövid idő alatt pótolni nem lehet, hiszen a képzés fél évig tart. A többieké például betegség miatt ragadt benn. Az igazgató hangsúlyozta, rosszindulatú feltételezés, hogy elvesztek a szabadságok. A bérpapírokon minden érintett munkavállalónál ott volt, hogy „előző évről áthozott szabadság”. A bírság összegét egyébként a cégvezető a felelősökön behajtotta, levonta a prémiumukból. 

   A szakszervezet időközben Gyimesi László felügyelőbizottsági elnököt, fideszes önkormányzati képviselőt is felkérte, hogy vizsgálja ki a szabadságok ügyét. Az érdekképviseletnek küldött válaszában az fb-elnök az ügyvezető által lefolytatott vizsgálatról ír. Az 1651 napnyi szabadság bennmaradását az SZKT-igazgató abban is a járművezetők távozásával indokolja.
 
Befagyasztott bértárgyalás

   Az országgyűlési választás miatt márciusban április végéig felfüggesztette az idei bértárgyalásokat a BTDSZ és az SZKT. A határidő lejárta előtt a társaság a határidő módosítását kezdeményezte május végére. A BTDSZ közleménye szerint ezt nem tudja elfogadni. Mivel a cég a tulajdonosra hivatkozik, az érdekképviselet javasolja, hogy május 17-éig az önkormányzat prominens képviselőjének bevonásával folytatódjon az egyeztetés. A sztrájkfelmérést folytatják. 

Forrás: delmagyar.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több mint 250 dolgozó bent ragadt szabadsága miatt büntettek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector