Startlaphoz Csatlakozz!

„Tömeges vándorlás”

Cameron: át kell alakítani az EU-n belüli szabad munkavállalás rendszerét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 11. vasárnap, 18:09

 A 2004-es keleti bővítés tanulságai alapján „teljesen más alapokra” kell helyezni az Európai Unió új tagállamaival szembeni átmeneti munkavállalás szabályozását - mondta vasárnap a brit miniszterelnök.

    David Cameron a BBC televízió vasárnaponként jelentkező politikai magazinműsorában kijelentette: a 2004-ben EU-taggá vált közép- és kelet-európai országokból a jelentős jövedelmi különbségek miatt indult „tömeges vándorlás” Nagy-Britannia felé. Cameron szerint e tapasztalat alapján be lehetne vezetni olyan átmeneti szabályozást, amely addig nem teszi lehetővé az új EU-tagállamokból érkezők szabad munkavállalását más uniós országokban, amíg az új tagországokban az egy főre jutó átlagjövedelem el nem ér egy bizonyos szintet.

    A brit kormányfő igennel válaszolt arra a riporteri kérdésre, hogy ezt az elképzelést „el lehetne-e adni” Brüsszelben. Cameron burkolt célzást tett arra, hogy London akár meg is vétózhatja az új tagországok felvételét, ha a munkavállalás újraszabályozásának brit igénye nem teljesül. Hangsúlyozta: az EU további bővítéseiről a jelenlegi tagországoknak egyhangú döntést kell hozniuk, hogy Nagy-Britanniának is lesz „beleszólása” e döntésbe.

    Cameron szerint a 2004-es EU-bővítés óta hozzávetőleg egymillióan telepedtek át Kelet-Európából Nagy-Britanniába, és ez „megváltoztatta az országot, a brit politikai kultúrát”.

    A Konzervatív Párt vezette brit kormánykoalíció - gyakran a liberális koalíciós partner ellenkezésével dacolva - már az elmúlt hónapokban is sorra jelentette be az uniós állampolgárok nagy-britanniai munkavállalási feltételeinek szigorítását, és az unión belüli szabad munkavállalás egész rendszerének szigorítását is követeli.

    Cameron tavaly év végén, a Financial Timesnak írt cikkében részletesen is ismertette London e követeléseit. A kormányfő akkori írása szerint olyan új megállapodást kell kötni, amely az EU „központi, ám nem minden feltétel nélküli” alapelveként ismeri el a munkaerő szabad áramlását, és amely lelassítja a hozzáférést egymás munkapiacaihoz mindaddig, amíg nem lehet biztosra venni a 2004-es keleti EU-bővítés utánihoz hasonló, nagyon nagy arányú migráció elkerülését.

    A konzervatív párti brit kormányfő már abban a cikkben is indítványozta, hogy az új EU-tagállamok egy főre jutó jövedelmének el kellene érnie egy bizonyos szintet, mielőtt teljesen szabaddá válik állampolgáraik számára a munkavállalás más uniós országokban.

    London a külföldi EU-polgárok munkavállalási szabályainak szigorítása miatt az elmúlt hónapokban többször is komoly konfliktusba keveredett Andor László foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős EU-biztossal, akinek ismételt bíráló nyilatkozatait rendre éles ellenkritikákkal fogadták brit konzervatív politikusok.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Cameron: át kell alakítani az EU-n belüli szabad munkavállalás rendszerét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector