Startlaphoz Csatlakozz!

A bevallást nem készítheti el a volt munkáltató

Nyugdíjazás miatt megszűnt munkaviszony esetén is van bevallási kötelezettség

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 13. kedd, 14:17
 
Minden évben gondot jelent a személyijövedelemadó-bevallás elkészítése azoknak a nyugdíjasoknak, akik az adott évben kaptak először nyugdíjat, és korábban a munkáltatóval számoltak el vagy a munkáltató közreműködésével, segítségével készítették el az adóbevallást. Mivel ezekben az esetekben az év utolsó napján, december 31-én nem állt fenn a nyugdíjas munkaviszonya, a bevallást a volt munkáltató nem készítheti el – olvasható a promedad.hu oldalán.

   2013-ban is adómentes volt a nyugdíj, ezért az ilyen jogcímen szerzett jövedelmet nem kell bevallani, ugyanakkor a nyugdíjazás előtt kapott munkabérről és egyéb jövedelemről, illetve az adóév során megszerzett más adóköteles jövedelemről számot kell adni. Ezt abban az esetben is meg kell tenni, ha nem keletkezik további adófizetési kötelezettsége az adózónak.
 
  A 1353-as számú személyijövedelemadó-bevallás vagy a 1353ADÓNYILATKOZAT benyújtásának határideje 2014. május 20. A bevallást a volt munkáltató illetve a más kifizetők által adott igazolás alapján kell kitölteni, amelyben a bevallás soraira hivatkozással szerepel a jövedelem, az adóalap és a levont adóelőleg összege.
 
  A NAV a bevallások benyújtását ellenőrzi, és a bevallási kötelezettség elmulasztása esetén 200 ezer forintig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki.

Forrás: promedad.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nyugdíjazás miatt megszűnt munkaviszony esetén is van bevallási kötelezettség.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector