Startlaphoz Csatlakozz!

Téli közfoglalkoztatás

A közmunkások több mint 90 százaléka megszerezte bizonyíványát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 13. kedd, 16:20

A téli közfoglalkoztatás keretében beiskolázott, a képzést végigjáró 95 ezer ember több mint 90 százaléka már megszerezte bizonyítványát – tudta meg a Magyar Nemzet. Vannak viszont olyanok, akik pótvizsgára kényszerülnek.

   Lezárultak a téli közfoglalkoztatás részeként zajló képzések, jelenleg a pótvizsgák zajlanak – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) lapunk érdeklődésére küldött válaszából. A tárca tájékoztatása szerint a téli közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzésekbe 99 607 személyt vontak be. A képzéseket sikeresen befejezők száma tovább emelkedett, április 30-ig 86 040 fő szerezte meg a bizonyítványát. Közülük 26 253 fő betanító képzésen, 17 223 fő OKJ-s képzésen, hatósági képzésen 258 fő, további 103 fő felzárkóztató képzésen vizsgázott. A résztvevők főként motorfűrész-kezelő, konyhai kisegítő, targoncavezető, térkőburkoló, építési mázoló, építési vakoló, építési kisgépkezelő, házi betegápoló, betanított varrómunkás, hegesztő, segédmezőgazdász, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó bizonyítványt szereztek. Az alapkompetencia- képzéseket 42 203 fő fejezte be április 30-ig sikeresen.
 
   A lemorzsolódottak száma továbbra is alacsony, mindössze 4043 fő, vagyis a képzést megkezdőknek kevesebb mint öt százaléka, ami elenyésző a bevontak számához képest. A kimaradás fő oka, hogy a résztvevők még a képzés alatt munkát találtak. Aki azért maradt ki az oktatásból, mert állást talált, annak a tanfolyam árát nem kell visszafizetnie. A támogatás visszafizettetésére abban az esetben kerülhet sor, ha a tanuló neki felróható módon szegi meg a vele megkötött szerződést, azaz a képzés félbehagyását nem tudja elfogadható módon indokolni. A képzéseket végigjáró 95 ezer emberből április végéig mintegy kilencezernek nem regisztrálták a bizonyítványát. Ezek jó részének csak adminisztrációs oka van, mivel a megyékhez még nem érkezett be minden záródokumentum. Ugyanakkor olyanok is akadnak, akik elsőre nem mentek át a vizsgán. Az NGM-tól megtudta a lap: a képzéseket befejezők, illetve a lemorzsolódottak létszámában még várható változás, mert jelenleg a pótvizsgák zajlanak.

Forrás: Magyar Nemzet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A közmunkások több mint 90 százaléka megszerezte bizonyíványát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector