Startlaphoz Csatlakozz!

A PDSZ jogorvoslati lehetőséget keres

A fővárosban kevesebbet dolgoznak a tanárok?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 14. szerda, 07:18

Ugyanazért a bérért a fővárosi tankerületben 22, a pécsiben 24 óra tanítás az előírás. Azon felül, hogy a terhelés irgalmatlan, a rendszer igazságtalan is, az egyik pedagógus szakszervezet vezetője jogorvoslati lehetőséget keres – írja a pecsistop.hu.

   A sok területen sokak szerint túlszabályozott új oktatási rendszer furcsa aránytalanságokat szült.

   Az új szabályozás szerint a teljes munkaidő 55-65 százalékát kell oktató-nevelő munkával tölteni - értsd: 22-26 tanórát kell megtartani.

   Ez viszont nagyon nem mindegy. A fővárosi tankerület például 22 óra megtartását írja elő a pedagógusoknak, míg a pécsi 24-et, és senki sem érti, hogy miért.
 
    - Amikor 22 óra megtartása volt az előírás, akkor is 51 órát dolgoztunk - érvelt Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője. - Egy 2010-es felmérés szerint már ez is túlterheltséghez vezetett.

   A helyzetet súlyosbítja, hogy bér 40 óráért jár, és nem 50-ért, ami a nyilvántartással is bőven igazolható, annak ellenére, hogy 32 óránál többet nem is engednek a tanárnak adminisztrálni. Ehhez képest tudunk olyan tanárról, akinek 26 órája van egy héten, délután hazamegy, eszik valamit, és két perc múlva ájultan alszik.

   Nagy Erzsébet elmondta: a tankerületi vezető keresték a problémával, de válasz nem érkezett. - Keressük a jogorvoslat lehetőségét, mert ez tarthatatlan, áldatlan állapot, hogy az egyik tanárnak több, a másiknak kevesebb munkáért fizetnek ugyanannyit - így Nagy. - Azt sem tudjuk, hogy a következő tanévben mi lesz, így pedig a tantárgykiosztást sem lehet megcsinálni.

  A témával kapcsolatos kérdéseinket mi is megküldtük a pécsi tankerületnek, várjuk a válaszukat.

Forrás: pecsistop.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A fővárosban kevesebbet dolgoznak a tanárok?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector