Startlaphoz Csatlakozz!

Házimunka-közvetítő portált tervez a német családügyi minisztérium

Tehermentesítenék a dolgozó szülőket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 15. csütörtök, 08:06

Németországban a családügyi minisztérium a házi és ház körüli munkák elvégzésére vállalkozó szolgáltatókat és az ilyen szolgáltatásokat kereső családokat összekapcsoló portált tervez elindítani.

    A háztartási munka kiszervezésére fejlesztett platform a dolgozó szülők tehermenetesítését, az idősek támogatását és a feketemunka visszaszorítását célozza a tárca szóvivőjének szerdai tájékoztatása szerint.

    A portál 2015-ben indulhat, látogatói legálisan dolgozó vállalkozások közül válogathatnak majd. A szolgáltatók egyszerűbb házi és ház körüli munkákra, egyebek mellett takarításra, mosásra, mosogatásra, rendrakásra, bevásárlásra és kisebb javítások elvégzésére jelentkezhetnek. Nem tartozik a felkínálható szolgáltatások körébe a gyermekfelügyelet és a szakképesítést igénylő munkák - például villanyszerelés vagy háztartásigép-szerelés - elvégzése.

    A szociáldemokrata vezetésű minisztérium kezdeményezését támogatják a koalíciós társ konzervatívok is. A karriert a családi élettel összeegyeztetni próbáló fiatal szülők és az egyedül minden házimunkát elvégezni már nem tudó idősek egyre többen vannak, és a támogatásuk „egyre fontosabb politikai téma” - mondta Marcus Weinberg, a konzervatív CDU parlamenti frakciójának családpolitikai ügyekért felelős képviselője, hozzátéve, hogy már több önkormányzat indított a tárca elképzeléséhez hasonló házimunka-közvetítő szolgáltatást, amelyeket az új portálrévén mind integrálni kell majd.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tehermentesítenék a dolgozó szülőket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector