Startlaphoz Csatlakozz!

VDSZ: Védjük meg a kormánytól a befizetéseket!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 24. hétfő, 12:55
Polgári engedetlenségi mozgalmat kezdeményez a vegyipari szakszervezet, hogy a volt és a még bennmaradt tagokkal összefogva megvédje a kormánytól a mintegy 200 milliárd forintnyi nyugdíjpénztári vagyont. A VDSZ-nél nem értik, miért fáj a foga a hatalomnak még erre a maradékra is, ahelyett, hogy az új luxus kastélyokra, a kihasználatlan stadionokra, vagy a civilnek álcázott állami pénzből működtetett szervezetekre vetne ki adót.

   Az utolsó csapást méri hamarosan a magyar magán-nyugdíjpénztári (manyup) rendszerre a kormány, vélhetően azért, hogy a még bennmaradt mintegy 200 milliárd forintot is elvegye a tulajdonosaitól –írja közleményében a VDSZ (Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége). Ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a napokban jelentette be, igaz, a nyugdíjak megóvásának álcázva azt mondta, a kormány arra készül, hogy a még talpon maradt kasszákban „megtakarított pénz biztonságáról gondoskodjon”. A kijelentést a VDSZ döbbenetesen cinikusnak tartja, különösen azok után, hogy négy évvel ezelőtt, a rendszer felszámolásakor mintegy 3 ezer milliárdot ugyanezzel az álságos gondoskodással vettek el az emberektől. Mint ismert, a vegyipari szakszervezet az, amely akkor letétbe helyezte mintegy 40 ezer egykori manyup-tag jogfenntartó nyilatkozatát arról, hogy látszólag önként, de valójában megfélemlítve, a hatalom megtorlásától tartva lép át a magánból az állami nyugdíjrendszerbe. 

   Hol van most Selmeczi Gabriella, a nyugdíjvédelem biztosa, hogy megvédje 60 ezer ember pénzét, a maradék 200 milliárdnyi vagyont –teszi fel a kérdést Székely Tamás. A VDSZ elnöke úgy véli, itt lenne az ideje, hogy Selmeczi megmutassa, miért kapott bizalmat az emberektől, s miért kapja a busás fizetését az országtól. Elvárjuk, hogy a biztos védje meg a majdani nyugdíjasok eddigi befizetését, s ne hagyja, hogy az állam ezt is eltüntesse úgy, mint az előző csaknem 3 ezer milliárdot –szögezi le az elnök.
A VDSZ azonban nemcsak tiltakozik, hanem javaslatot is tesz arra, milyen adókkal csillapítsa pénzéhségét a kormány. Legyen „kastély- és váradó”amelyet az öt évnél fiatalabb ingatlanok tulajdonosaira vetnének ki a hasznosítatlan alapterületek alapján –példálózik Székely. Az elnök szerint azonban lehetne stadionadó is, amelynek a kihasználatlan ülőhelyek száma lenne az alapja, s kivethetne a kormány egy „álcivil”adót is. Ez utóbbival a magukat civil mozgalmároknak valló, de valójában állami támogatásból működő szervezeteket sújthatnák. Az ilyen támogatások százszorosan meghaladják a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseit. De lehetne akár „antitalentum”adó is, amit azok a vállalkozások, közpénzt felhasználó intézmények fizetnének, amelyek egyre képzetlenebb embereket foglalkoztatnak –sorolja javaslatait az elnök.

   A VDSZ arra buzdítja a még megmaradt 60 ezer pénztári tagot, hogy álljanak ki magukért, transzparensekkel csatlakozzanak a különféle tiltakozásokhoz, markánsan képviselve saját érdekeiket. Ez a kormány már legalább egyszer bebizonyította, hogy nyugdíjügyben egy szava sem igaz. Elvette 3 millió ember befizetését, megszűntette a korengedményes nyugdíjat, most számolja fel a korkedvezmény maradékát, miközben saját magára költi az adófizetők pénzét.
A vegyipari szakszervezet kész az élére állni egy engedetlenségi mozgalomnak, s várja a javaslatokat, amelyekkel ezt az ámokfutást meg lehet még akadályozni.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: Védjük meg a kormánytól a befizetéseket!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector