Startlaphoz Csatlakozz!

VDSZ: Törvényt sértett a Bridgestone

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 23. péntek, 10:27
Világméretű szolidaritási mozgalmat indít a kormány egyik stratégiai partnerénél, a japán Bridgestone-nál  dolgozókért a vegyipari szakszervezet, mert a cégnél akadályozzák a törvényes szakszervezeti munkát. A VDSZ a 25 millió tagot tömörítő IndustriAll Global Uniontól kér széleskörű támogatást.

Világméretű szolidaritási mozgalmat kezdeményez a vegyipari szakszervezet. A VDSZ a 25 millió tagot tömörítő IndustriAll Global Union-tól kér segítséget, mert a Bridgestone, a kormány egyik kiemelt stratégiai partnere nem hajlandó elfogadni a hazai törvényeket, legalábbis annak a munkavállalói jogokat képviselő szakszervezetekre vonatkozó előírásait – írja közleményében a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége.  A cégnél a napokban súlyosan megszegték a törvényt azzal, hogy nem engedték be a gyárba a VDSZ elnökét és a helyi szervezet egyik tisztségviselőjét, hogy egyeztethessenek a munkahelyi érdekvédelmi vezetőkkel. A látogatás nem rendkívüli esemény, hanem olyan szokásos rutin, amelyet a munkaadók többsége a törvénynek megfelelően lehetővé tesz az érdekvédőknek. Az országos szervezet elnöke előzetesen levélben jelezte a programot a Bridgestone vezetőinek – annak ellenére, hogy ez nem kötelező, de még csak nem is elvárás –, mégsem jutottak át a kapun, kiüzentek nekik, hogy jöjjenek vissza órákkal később. A törvénytelen eljárás miatt az érdekvédők a szükséges adóügyi dokumentumokat sem tudták kiosztani a gyárban dolgozó tagoknak.

Nem ez az első konfliktus a japán tulajdonú cég és a szakszervezet között, a VDSZ a mostani látogatáskor is többször figyelmeztette az illetékeseket, hogy a szabad szervezkedés alapvető jog, annak megakadályozása törvénysértés. A kudarcba fulladt próbálkozás után a VDSZ-nél úgy döntöttek, ezúttal nemzetközi segítséget kérnek: a Bridgestone-nál dolgozók érdekében a magyarokkal való szolidaritásra mozgósítják a világszerte 25 millió tagot tömörítő IndustriAll Global Union tagjait.  A VDSZ ugyanakkor levélben kéri békés, törvényes együttműködésre a Bridgestone vezetőit.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: Törvényt sértett a Bridgestone.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector