Startlaphoz Csatlakozz!

MSZ EDDSZ: Az egészséges és igazságos Magyarországért, Most és mindenkiért!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 14. csütörtök, 09:32
2015. május 12-én a MESZK és az Akciószövetség demonstrációjának végén a MESZK színpadán dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, a MESZK elnöksége és társszervezetek elnökei és a FESZ elnöke jelenlétében dr. Balogh Zoltán MESZK elnök dr. Cser Ágnes MSZ EDDSZ elnököt szólította a mikrofonhoz.

A tüntető tömeg fütyüléssel nem engedte, hogy dr. Cser Ágnes elmondja az alábbiakat nekik:
Az MSZ EDDSZ, mint a humán-egészségügyi ellátás területén az egészségügyi ágazatban az egyetlen reprezentatív szakszervezet, mely azt jelenti, hogy csak e szervezet jogosult ágazati kollektív szerződést kötni az ágazat valamennyi, nemcsak az egészségügyi besorolású munkavállalói javára.
2014-ben, majd 2015-ben az MSZ EDDSZ sztrájktárgyalásokat folytatott, és folytat a kormány által kijelölt tárgyaló partnerrel a 2004. évi, ma is aktuális sztrájk-követelései teljesítéséről az egészségügy valamennyi munkavállalója érdekében és képviseletében. E lehetőséget és jogosítványt ajánlotta fel szakszervezetünk 2015. május 5-én az egészségügyért felelős államtitkársággal lefolytatott értekezletet követően a szakmai kamaráknak, a jogi személyiséggel nem rendelkező Akciószövetség tagjainak, valamint a többi részt vevő szervezetnek.

Figyelemmel arra, hogy szakszervezetünk már elérte a sztrájktárgyalási pozíciót szervezetünk nem vehet részt semmilyen demonstrációban, sztrájk szervezésben, mert ezzel elveszítené jogosan a másik fél jóindulatát, aki emiatt azonnal megszüntethetné sztrájktárgyalási szándékát.

A sztrájk-követeléseinkhez és a sztrájktárgyalásunkhoz való csatlakozási felhívásra a mai napig nem válaszolt egyetlen egy, az Akciószövetséghez tartozó szakszervezet, a Rezidens Szövetség sem! A Magyar Kórházszövetség, mint civilszervezet nem csatlakozhatna sztrájktárgyalásainkhoz, azonban megküldte állásfoglalását, hogy kész az érdekegyeztető értekezleteken részt venni az ágazat érdekében. A MESZK kezdeményezésünkre közös tárgyalást javasolt, amelyre május 9-én került sor, ahol a május 11-én aláírt történelminek minősíthető megállapodásra és együttműködésre jutottunk.

Az együttműködést tartalmazó közös nyilatkozatot Babonits Tamásné MESZK alelnök nyújtotta át dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkárnak a május 11-ei értekezlet megkezdése előtt.
Ezt követően került sor már az együttműködés jegyében arra a megállapodásra, hogy az ügyelet, a túlmunka újraszabályozása, a munkabér és pótlékok alapját képező munkaidő nyilvántartások és az elszámolások a MÁK-kal bezáróan ágazati kollektív szerződésben kerül szabályozásra. Az MSZ EDDSZ köti meg a szerződést az ágazat valamennyi dolgozója érdekében, ez lesz az első fejezet. Május 11-én délután dr. Balogh Zoltán MESZK elnök Babonits Tamásné MESZK alelnök asszonnyal együtt meghívta az MSZ EDDSZ elnökét a május 12-ei MESZK által szervezett demonstráció záró rendezvényére, hogy ott közösen jelentsék be a petíciók átadását követően az együttműködés aláírását, és annak első pozitív eredményét, együtt adják át azt az egészségügyért felelős államtitkárnak.

Megállapodtak abban, hogy dr. Cser Ágnes „meglepetés vendégként” fog érkezni, mivel szervezetünk nem vehet részt semmilyen demonstrációban, sztrájkban, mert ezzel veszélyeztetnénk a sztrájktárgyalás sikerét.

Az ünnepélyes bejelentésre azért nem került sor, mert azt a tüntetők megakadályozták.
Az MSZ EDDSZ 2004. évi követelései a korábbi négy szoc-lib kormány mulasztása miatt sajnos még ma is aktuálisak, az Akciószövetség és a MESZK által megfogalmazott követelések bár 2015.évi dátummal kerültek megfogalmazásra, azonban nincs bennük új, a korábbi sztrájk-követelésekhez képest. Éppen ezért az Akciószövetség tagjai, valamint a MESZK tüntetésén részt vevők saját érdekük ellen fütyültek, az ágazat reprezentatív szakszervezete képviselőjének nem engedték meg, hogy az éppen a tüntetésben részt vevők számára kézzelfogható első jó hírt bejelentse dr. Balogh Zoltánnal együtt.

Mivel 2015. május 12-ig az Akciószövetség szakszervezeti tagjai érdemben nem válaszoltak az MSZ EDDSZ csatlakozási felhívására, ezért az MSZ EDDSZ ATV az ajánlati felhívást lezártnak tekinti e szervezetek számára. Ez viszont nem akadályozza meg az ágazat reprezentatív szakszervezetét abban, hogy a kormánnyal a sztrájktárgyalásait az ágazat valamennyi munkavállalója érdekében folytassa.
Az MSZ EDDSZ szociális ágazat valamennyi munkavállalója érdekében is sztrájktárgyalásokat folytat a kormány kijelölt képviselőjével.
 
 
Budapest, 2015. május 13.

dr. Cser Ágnes
MSZ EDDSZ országos elnök
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MSZ EDDSZ: Az egészséges és igazságos Magyarországért, Most és mindenkiért!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector