Startlaphoz Csatlakozz!

Az FDSZ követeli, hogy 2015-ben kezdődjön el a felsőoktatási bérrendezés

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 20. szerda, 11:29
A Kormány által a Parlamentnek benyújtott 2016. évi költségvetési terv oktatásra/felsőoktatásra vonatkozó része nem tartalmaz a felsőoktatásban dolgozók bérrendezésére megoldást jelentő javaslatokat.

Nem tükröződnek a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” stratégiai anyag bérrendezési elképzelései, és a Felsőoktatási Kerekasztal, OKÉT és egyéb fórumokon felvetett javaslatok egyik eleme sem. 2008 óta változatlan az oktatói illetményrendszer alapját képező „egyetemi tanár 1” kategória bruttó alapbére és az oktatást/kutatást támogató munkatársak illetményét meghatározó közalkalmazotti bértábla!

A felsőoktatásban dolgozó oktatók és kutatók, az oktatást/kutatást támogató közalkalmazottak nemzetközi, de hazai összevetésben is méltatlanul alacsony garantált illetménye immár nyolcadik éve változatlan! Ez a helyzet veszélyezteti a színvonal hosszú távú biztosítását, az utánpótlás kinevelését és pályára vonzását, a tapasztalt munkatársak megtartását!

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) követeli, hogy az oktatási kormányzat határozottan lépjen fel a felsőoktatási bérrendezés 2016-os költségvetésben történő megjelenítéséért, és a bérkorrekció 2015-ben való megindításáért!

    Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az FDSZ követeli, hogy 2015-ben kezdődjön el a felsőoktatási bérrendezés.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector