Startlaphoz Csatlakozz!

Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. július 21. szombat, 08:59
Nehéz helyzetű illetve munka nélkül maradt kollégáink megsegítésére a hazai újságíró-szervezetek példátlan összefogással jótékonysági koncertet szerveznek. A rendezvény a MÚOSZ kezdeményezésével, és a műsorban önzetlenül fellépő, a minőségi magyar könnyűzene reprezentánsai segítségével valósul meg.

    Az összefogás háttértörténetét és a november 15-ére meghirdetett koncert véglegesnek tekinthető elemeit 2012. július 11-én délelőtt, a szolidaritási akciót kezdeményező MÚOSZ Vörösmarty utcai székházában ismertették. A sajtótájékoztatón a szakmai szervezetek vezetői közös szándéknyilatkozatot írtak alá.

    Az eseményen személyesen vett részt két fellépő muzsikus is: Oláh Ibolya és Mihály Tamás basszusgitáros-zeneszerző, az 50. születésnapját ünneplő Omega basszusgitárosa, aki neves zenésztársaival az idén megjelent Last Minute című szólólemezéről ad majd elő dalokat a nagyszabású koncerten, melynek tervezett helyszíne a SYMA-csarnok, időpontja: 2012. november 15. A felkérésre rajtuk kívül már igent mondott Caramel. A többi fellépővel az egyeztetések a következő hetekben zárulnak le.

    A több órás zenei produkció keretében a magyar újságírás „nagy öregjeit”, közkedvelt és megbecsülést érdemlő tagjait is köszöntik.

    Az együttműködési nyilatkozatot aláíró újságíró-szervezetek: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), Magyar Újságírók Közössége (MÚK), Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ), Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ), Tudományos Újságírók Klubja (TÚK), Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). A szervezőbizottság elnöke Frank Iván újságíró, tagjai az újságíró-szervezetekből delegáltak, és a koncert lebonyolításával foglalkozó szakemberek. A jótékonysági koncert céljait a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) is támogatásáról biztosította, hangsúlyozva, hogy a kiadók az ágazatot sújtó recesszió idején a szakmai szolidaritás kifejezését különösen fontosnak tartják.

    A koncert teljes nyeresége az újságírók Szolidaritás Alapítványának közreműködésével a munkanélküli, illetve rossz szociális körülmények között élő, a csatlakozó újságíró-szervezetekben tartós tagsági jogviszonyt fenntartó újságírók segélyezését szolgálja.

    A sajtóban dolgozók szervezeti életének története 116 éves múltra tekint vissza Magyarországon. Közös jótékonysági koncertünkkel a tisztességes újságírás, az egymás iránti figyelem és szolidaritás hagyományát szeretnénk megerősíteni. Ehhez kérünk segítséget a médiatulajdonosoktól és minden magyar újságírótól.

    Aki támogatni szeretné a jótékonysági koncertet, a Szolidaritás Alapítvány OTP-nél vezetett számlájára utalva megteheti. A számlaszám: 11706016-20794934. A közlemény-rovatban kérjük tüntessék fel a koncert címét: „Összefogunk!”

Rászoruló kollégáink nevében minden segítséget köszönünk!

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector