Startlaphoz Csatlakozz!

A VDSZ nyílt levele Matolcsy Györgyhöz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. július 19. csütörtök, 08:21
Tisztelt Miniszter Úr!
Szakszervezeti vezetőként mindig abban hittem, hogy a munkajogi problémákat, a munkavállalói érdekek védelmét a szakszervezeteknek a munkaadókkal közösen, velük konzultálva kell megoldaniuk. Az utóbbi hónapban azonban a munkavállalói és szakszervezeti jogok elleni támadás a Hankook Tire Magyarország Kft. gumigyárában olyan mértéket öltött, amelyben a magyar kormánynak is lépnie kell.

   A Hankookkal Magyarországra települése óta folyamatos küzdelmet vívunk. A nyilvánosság a küzdelmekről, a munkavédelemmel kapcsolatos problémákról rendszerint csak akkor értesül, amikor tragédia történik: így volt ez június közepén is, amikor egy 23 éves mezőfalvi fiatalember vesztette életét a gumigyárban. A halálesetet nyomán kialakult fokozott figyelem hatására a cég eleinte együttműködőnek tűnt. Néhány hét elteltével azonban újra, fokozott erővel kezdte támadni a szakszervezeteket és a velük együttműködő munkavállalókat. Mintha a cég a tragédiából azt a következtetést vonta volna le, hogy fő feladata a munkavédelmi szabályokat betartató szakszervezetek elhallgattatása. A Hankook először elutasította a szakszervezetekkel közös baleseti feltáró bizottság létrehozását. Ezt követően elkezdte kipécézni az érdekvédelem helyi képviselőit, hogy elzárja információforrásainkat és megfélemlítse a munkavállalókat.

   Több kollégánknak távoznia kellett a cégtől. Legutóbb, néhány nappal ezelőtt az egyik kollégánkat a legsötétebb időket idéző „kihallgatáson” megfenyegették: ha folytatja szakszervezeti tevékenységét, ő is eltávolított munkatársai sorsára jut. Mindeközben pedig továbbra sem tudjuk, miért is kellett meghalnia egy 23 éves fiatalembernek.

Tisztelt Miniszter Úr!

   Ezúton szeretném az Ön segítségét és közbenjárását kérni, hogy véget vethessünk a munkavállalói jogok megsértésének, kollégáink megfélemlítésének, s hogy végre kiderüljenek a már több mint egy hónappal ezelőtti tragédia pontos körülményei. Ezért azt indítványozom Önnek: látogassuk meg közösen a Hankook gyárat! Találkozzon Ön is kollégáinkkal, hallgassa meg Ön is beszámolóikat és azokat a további történeteket, amelyeket egy nyílt levélben nem írhatok meg Önnek! Vesse latba a magyar kormány erejét, hogy a Hankook betartsa a munkajogi szabályok betűjét és szellemét! Tegye világossá: Magyarországon nem elfogadható ez a fajta „munkakultúra”! Ön és a kormány más tagjai is többször világossá tették: a magyar emberek és a multinacionális vállalatok közötti konfliktusokban a magyar emberek pártján állnak. Nincs kétségem, hogy ebben az ügyben támogatni fogja erőfeszítéseinket.

Üdvözlettel,

Székely Tamás elnök VDSZ Budapest, 2012. július 19.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A VDSZ nyílt levele Matolcsy Györgyhöz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector