Startlaphoz Csatlakozz!

KSZSZ-MKKSZ: Köszöntjük a közszolgálati tisztviselőket!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. június 28. csütörtök, 16:26
A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) Elnöksége nevében, a Közszolgálati tisztviselők Napja alkalmából tisztelettel és nagyrabecsüléssel köszöntjük a magyar közigazgatásban dolgozó munkavállalókat, a kormánytisztviselőket és a köztisztviselőket!

    Július 1-je 1997. óta minden évben a közszolgálati jogviszonyban állók törvényben meghatározott ünnepe. Ez az az ünnepnap, amikor a közhivatalnokok országszerte együttesen tisztelegnek a közigazgatási közösségi szolgáltatásokat megjelenítő, az állami szerepvállalást megszemélyesítő, a közjót érvényre juttató, különleges felkészültséget és emberi helytállást igénylő igazgatási szakma előtt. E hivatást gyakorlókkal szemben – a magas fokú szakmai felkészültségen túlmenően – az állampolgárok részéről jogos elvárás az empátia, a türelem és a lelkiismeretesség, valamint az ügyintézés ügyfélközpontú megközelítése.

    Meggyőződéssel állítjuk, hogy a köztisztviselők és a kormánytisztviselők döntő többsége képes megfelelni a növekvő követelményeknek!

    Az elmúlt egy év is rendkívüli kihívásokat jelentett a közszolgák számára. Az új alaptörvény, a sarkalatos törvények kidolgozása, s a hozzájuk kapcsolódó hatalmas mennyiségű joganyag előkészítése, a kormányhivatalok felállítása, a 2012. év elején végrehajtott létszámcsökkentés, a járások előkészítése, a Magyary Program végrehajtása a napi feladatok ellátása mellett jelentős többlet feladatot rótt a közigazgatás munkavállalóira. A 2012. március 1-jén hatályba lépett közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény és a hozzá kapcsolódó ”saláta törvény” tovább fokozta e kör megpróbáltatásait.

    2011. februárjában a szakszervezetek kérésére az Alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte a kormánytisztviselőkre vonatkozó, indoklás nélküli felmentés jogintézményét. Helyette 2011. június 1-jétől a bizalomvesztés és méltatlanság címén történő felmentés intézménye lépett hatályba, amelyek megítélésünk szerint szintén elfogadhatatlanok.

    Közszolgálati hivatásuk felelősségteljes gyakorlásáért a közszolgákat elismerés, - a folyamatosan nehezedő feltételek mellett teljesített - többletkötelezettségeikért pedig köszönet és érzékelhetőbb társadalmi megbecsülés illeti őket. Jelentős értéknek tekintjük politikai semlegességüket, a jog- és szakszerűség elsődlegességének biztosítására, a közéleti tisztaság megóvására irányuló törekvésüket.

    Meggyőződésünk szerint valamennyi közigazgatási munkavállaló tisztába van azzal, hogy milyen felelősséget jelent a közfeladat ellátása és hogy mit vár el a lakosság a közhivatalnokoktól. Az utóbbi években sajnos egyre többször tapasztaltuk azt is, hogy a Köztisztviselők Napjának ünnepi programjai, a szakmaiságot előtérbe állító eseményeinek vonzereje fokozatosan csökkent. Ez összefüggésbe hozható a közszolgálatban dolgozók élet- és munkakörülményeiben bekövetkezett hátrányos változásokkal, és az egzisztenciális biztonság megrendülésével. Érthetetlen és elfogadhatatlan számunkra, hogy a kormány – mint munkáltató is - az idén figyelmen kívül hagyja ezt az ünnepnapot, pedig a hatalmas tehernek kitett munkavállalók legalább gesztus értékű üdvözlést megérdemelnének.

    Szükségesnek tartjuk a közszolgálati életpálya modell újraépítését, a bérek és juttatások az ötödik évre – 2013-ra is – tervezett befagyasztásra helyett azok érezhető megemelését. Magyarország aláírta az Európai Unió Szociális Chartáját és azokat az ILO egyezményeket, amelyek a szociális párbeszédet a munka világának minden szintjén kötelezővé tették. Ennek szellemében megkerülhetetlennek tartjuk a Köztisztviselői Érdekegyeztető Fórum érdemi működtetését és a szociális párbeszédhez szükséges feltételek megteremtését a munkahelyeken is.

    A közszolgálat munkavállalói a jelenlegi jogi környezetben teljes mértékben kiszolgáltatottak, csak a kollektív jogok kiharcolásában bízhatnak. Ezért hívunk és várunk minden kormánytisztviselőt és köztisztviselőt a szakszervezetekbe!

    Az ünnep alkalmából a közszolgálati tisztviselőknek kívánunk szakmai sikereket, jó egészséget és egyéni boldogulást!

Budapest, 2012. június 28.
Dr. Agg Géza
KSZSZ elnök
Fehér József
MKKSZ főtitkár

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - KSZSZ-MKKSZ: Köszöntjük a közszolgálati tisztviselőket!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector