Startlaphoz Csatlakozz!

A KDFSZ béremelést követel a Tescotól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. június 28. csütörtök, 11:24
2011. szeptember 26-tólfolytatott kollektív munkaügyi vitát a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) a Tesco-Global Áuházak Zrt.-vel.
   
    A szakszervezet 10% -os és azonos időben történő (előző évek gyakorlata központi iroda dolgozói július 1., áruházi dolgozók október 1.) béremelést követelt a munkáltatótól. A béremelés nyomatékosításának érdekében anno a szakszervezet sztrájkbizottságot hozott létre.
A KDFSZ elérte, hogy bizonyos területeken 11,8-10,8%  béremelés kerüljön kifizetésre.Továbbá július 1-től egységes időben történik a Tecoban a béremelés.

   Az ágazatban más multinacionális láncoknál megvonásra került az étkezési hozzájárulás (5000Ft), továbbá bizonyos munkakörökben (pénztáros,árufeltöltő stb.) csökkentették a munkaidőt 8 óráról 6 órára, 6 óráról 4 órára.
 
  A KDFSZ elérte, hogy a Tesconál ezek a megszorítások ne kerüljenek bevezetésre.
A KDFSZ a bértárgyalások során elsődleges szempontnak tekintette a munkahelyek megtartását és a megfelelő létszám biztosítását.
 
  A szakszervezet a dolgozói létszám csökkentés ellen emelte fel szavát és azzal a feltétellel támogatta a béremelést, hogy a vállalatnál nem történik további létszámleépítés, illetve a folyamatok egyszerűsítésének következményéből történő bérmegtakarítást az alacsony létszámmal működő munkaterületek létszámnövelésére csoportosítják át.  

   A Tesco-Global ÁruházakZrt. nyilatkozatában megerősítette:
„Munkáltató képviselői a személyes találkozón elmondták, hogy a dolgozói létszámot nem szeretné csökkenteni, a gazdasági nehézségek ellenére sem, továbbra is elsődleges célja a munkahelyek megőrzése.”
 
 A munkáltató7,85 % -os átlagos béremelést hajt végre továbbá a béremelés időpontja egységesen július 1-én történik.A vállalatnál a minimál béren foglalkoztatott dolgozók vonatkozásában (pénztárosok,árufeltöltők) a béremelés elérte a 11,8 %-ot .

 Továbbá jelentősemelés történt az áruházi osztályvezető és boltvezető helyettes ( Expressz áruházak) munkakörben foglalkoztatott munkavállalók esetében ahol a béremelés elérte a  10,8 %-ot.
 
   A szakszervezet aláírást kezdeményez a munkavállalók körében az új Munkatörvénykönyvében a dolgozókat hátrányosan érintő kérdésekben és munkaügyi vita keretében kíván egyeztetni azokban a pontokban melyek vonatkozásában a törvény lehetőséget biztosít az eltérésre. pl. 6 hónapos próbaidő, 12 napos összefüggő munkavégzés, túlóra pihenő időben történő kiadása stb.
 
2012. június 28.
 
KDFSZ elnöke

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A KDFSZ béremelést követel a Tescotól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector